Нейният глас звучи в Гладиатор, в албумите на Дед кен

...
Нейният глас звучи в Гладиатор, в албумите на Дед кен
Коментари Харесай

След Дюн Лиса Джерард в българския филм Бягство

Нейният глас звучи в " Гладиатор ", в албумите на " Дед кен денс ", а напълно неотдавна - в " Дюн ", където австралийката Лиса Джерард работи със своя остарял познайник Ханс Цимер. С фантастичния епос на Дени Вилньов Цимер завоюва своята втора Академична премия за истинска музика към филм, а двамата с Лиса са съавтори на композициите към " Гладиатор ", които им донесоха " Златен глобус " и номинация преди повече от 20 години. Джерард пее и в последния албум на " Мистерията на българските гласове " BooCheeMish. Именно там се среща с композитора Петър Дундаков, който също написа кино музика - в това число за последните три кино лентата на режисьора Виктор Божинов ( " Възвишение ", " Голата истина за група " Жигули " и " Бягство " ).



Лиса приема поканата на Дундаков и се включва с вокали в саундтрака на " Бягство ", чиято премиера следва след дни. „ С Лиса работихме дружно по последния албум на хора на “Мистерия на българските гласове”. Това бележи запознанството ни и първата креативната колаборация. Когато започнах да пиша музиката за „ Бягство “, търсейки характера на музиката в някои от епизодите на кино лентата, пред мен изникна нейния глас. Благодарен съм, че тя се съгласи и записа вокали в няколко пиеси ", споделя Дундаков, който през 90-те нашумя с присъединяване си в електронния дует " Тибетски сърца ", а след това приключи Консерваторията в Ротердам. " Заради строгите противоепидемични ограничения в Австралия се наложи всичко да стане отдалечено ", споделя той. " Аз пращах частите отсам, а тя записа вокалите в Австралия ".

В интернационалния саундтрак на " Бягство " с две части се включва и белгийската група TaxiWars. " Най-голямото предизвикателство беше да композирам музика, която не стопира и се развива в продължение на 13-минутна екшън сцена, проследяваща всяко придвижване на героите на екрана ", добавя Дундаков.

" Бягство " потегля по кината в цялата страна от 11 май, а преди този момент на 7-ми ще се състои невероятна премиера на мястото на фотосите – родопското село Чамла, на 1650 надморска височина и налично единствено пешком или с 4x4. Следва Варна на 9 май, в София екипът ще мине по аления килим ден по-късно, а на 11 май ще посети Благоевград. Историята следва спора сред две групи младежи. Едните се пробват да върнат живота в изоставено родопско село, а другите ръководят комуна за наркозависими. За разлика от предходните два кино лентата на режисьора Божинов, изпъстрени със звезди на българската сцена и екран, тук функциите са поверени напълно на млади артисти - дебютанта Александър Кендеров, Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев. Сценарист е Деляна Манева, работила и по филмовата версия на " Мисия Лондон " (заедно с създателя на романа и неин брачен партньор Алек Попов), а оператор - Антон Бакарски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР