Неймар ще продължи кариерата си в саудитския Ал Хилал. Официалното

...
Неймар ще продължи кариерата си в саудитския Ал Хилал. Официалното
Коментари Харесай

Неймар вече изпревари Лукаку по най-много пари, дадени за него

Неймар ще продължи кариерата си в саудитския Ал Хилал. Официалното известие от Пари Сен Жермен и тимът от Близкия изток към момента се чака, само че съгласно десетки доверени източници прехвърлянето към този момент е приключен, като скоро даже футболистът ще премине медицински прегледи.

Ал Хилал ще заплати най-малко 90 милиона евро за услугите на бразилеца за контракт до лятото на 2025. При осъществяването на избрани условия, сумата може да набъбне и до 100 милиона. 

С този трансфер Неймар се трансформира във футболиста, за който са давани най-вече пари за прехвърляния в цялата история. Това се случи, откакто първо Барселона заплати 88 милиона на Сантос през 2013, а след това ПСЖ го откупи от каталунците за 222 милиона. Черешката на тортата бе сложена едвам преди няколко часа, когато Ал Хилал реши да го притегли против упоменатите към този момент 90 милиона.

Досега този връх се държеше от Ромелу Лукаку, който поредно през годините си „ издействаше “ многомилионни прехвърляния. Общо всичките пари, дадени за белгиеца, възлизат на 333 милиона евро.

Ето каква бе и трансферната история на Лукаку в кариерата му: от Андерлехт в Челси против 15 милиона през 2011, от Челси в Евертън за 35 милиона през 2014, от Евертън в Манчестър Юнайтед против 85 през 2017, от Ман Юнайтед в Интер против 74 и от Интер в Челси за 113 през 2021.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР