Неявяването на работа при епидемия без уважителни причини е достатъчно

...
Неявяването на работа при епидемия без уважителни причини е достатъчно
Коментари Харесай

Съдът в Испания призна за законно уволнение след неявяване на работа в пандемията

Неявяването на работа при зараза без уважителни аргументи е задоволително съображение за уволняване. Това постанови испанският съд, заяви организация Efe.

Служителката не се е явила на работа три дни през март и април 2020 година под претекст, че се е страхувала да не поради родителите си. Палатата по обществени въпроси към Върховния съд на Мадрид е взела решение в интерес на работодателя още през октомври 2020 година. През юни 2021 година съдът отклонява обжалването на уволнената и решението е влезнало в действие, защото не е обжалвано.
Бустерна доза ще получат всички имунизирани с „ Янсен “ в Испания
Всички, които са имунизирани с препарата на „ Янсен “ в Испания, ще имат право на бустерна доза, съобщи БНР. Това са близо 2...

Съдът е признал, че в изискванията на първата вълна на пандемията от работодателят е взел всички нужни санитарни ограничения - множеството от сътрудниците са работели онлайн на ротационен принцип, били са обезпечени маски и дезинфектанти.  На 23 март служителката е изпратила писмо до работодателя си, че няма да се яви на дежурство, макар че той е упорствал да се яви персонално. Същото се е случило още два пъти. Четвъртият път дамата не се е явила, поради болничен за припадък на суматоха. 

Съдът е стигнал до извода, че компанията действително е оценила рисковете, че опциите за заразяване са оценени като ниски и че служителката не е влизала в групата лица, за които има нараснал риск от заразяване. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР