Неявяването на един високопоставен представител на българската прокуратура(ПРБ) в Народното

...
Неявяването на един високопоставен представител на българската прокуратура(ПРБ) в Народното
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Пепи Еврото дълго време е бил ръководител на шефа на СГП Илиана Кирилова

Неявяването на един почитан представител на българската прокуратура(ПРБ) в Народното събрание не може да остане неусетно и да мълчим. Заседанието на комисията, въпреки и без явяване на представители на Прокуратура на Република България, ще има съответното значение. Това сподели по време на съвещание на парламентарната комисия за Нотариуса.

На него трябваше да бъде изслушана ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, която с писмо до Народното събрание отхвърли да се яви.

„ Бях си набелязал доста въпроси, те са чисто или по-скоро процесуални въпроси, на които уповавам се, че моята в предишното подчинена следователка (бел. ред. Илиана Кирилова) е научила правото и би могла да ни даде смислени отговори като началник на най-голямата прокуратура в страната на това равнище “, добави.

Той акцентира, че не е наясно Илиана Кирилова да е написала и внесла даже един обвинителен акт в съда. „ Можем да си вършим заключения тя защо е сложена там. Имам цялостното съображение да ѝ дам една такава оценка, въпреки и с отдалеченост от времето - малко са ѝ шестима заместници. Пожелавам ѝ господин Сарафов да ѝ помогне да получи още шестима души заместници. Под нейно управление не се реализира същинско, по силата на закона за правосъдната власт член 9 систематизиране на делата на случен принцип Там делата от тази категория, тя е направила по този начин, преди този момент и под управлението на Гешев, че делата да се разпределят сякаш на инцидентен принцип на съответен прокурор. На комфортен прокурор. Един от тях е точи, който сега води следствието против своя сътрудник от Софийската районна прокуратура. Много необичайно за какво всички комфортни каузи се падаха на този човек в случай, че той, по мнение на негови сътрудници доста години се е занимавал не със същинската прокурорска работа, а с осъществяване на наказванията. Още по-странно е да работиш 2, 3, 4, 5 години с един човек в един кабинет, след което да те слагат на това място в СГП и ти да изготвиш обивнителния акт против него. При други условия, които приказват за преднамереност, индивидът държи отказ, а за такова нещо не съм чул. Напротив. Съдията, на който се е паднало това дело в Софийския градски съд, си е дал отказ на същото фактическо съображение, че са били в близки връзки. Прокурор Сулев от Районна прокуратура е бил в доста близки връзки с прокурор Йордан Петров от Софийската градска прокуратура, който е изготвил обвинителен акт против него. " Прекрасна " прокуратура е това. Затова госпожа Илиана Кирилова няма да се яви тук, защото аз ще ѝ слага тези въпроси. От нея ще желая да знам по какъв начин стават тези неща “, уточни Рашков.

Според него, Илиана Кирилова е била „ конфигурирана “ като началник на Софийската градска прокуратура. Рашков добави, че Кирилова е била близка с Пепи Еврото „ Постави се въпросът дали е близка с Пепи Еврото, който тъй като е доста правоверен и нищо неприятно не е направил, българското общество не знае къде се намира този човек “, иронизира Рашков.

„ При опит да бъде арестуван той най-вероятно е напуснал страната. Понеже е правоверен. Близки ли са – да. Пепи Еврото дълго време е бил началник на Илиана Кирилова. А той беше конфигуриран като шеф на столичното разследване от Сотир Цацаров “, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР