Неявяването на двама свидетели стана причина за отлагането на делото

Неявяването на двама свидетели стана причина за отлагането на делото ...

Заради свидетели: Отложиха делото срещу Лютви Местан


Неявяването на двама свидетели стана причина за отлагането на делото за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан.

Самият политик присъства на заседанието. В него беше разпитан един свидетел, а на магистратите бяха показани и резултатите оттехническа експертиза за изследване на достоверността на направени по случая видеозаписи.

На делото не присъстваха други двама свидетели – лекари. Именно заради това не бяха представени направените петорна автотехническа и седморна комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, пише БТА. Още по темата5 юли 2021 13:583218 май 2021 20:2262По думите на адв. Нацко Дойчев, лицата са преки свидетели на част от инцидента и по-точно - лицата оказали първа помощ на загиналото бебе. Пред тричленния съдийски състав на Окръжния съд, защитникът отбеляза, че показанията на въпросните двама лекари не присъстват в направената комплексна експертиза, а техните показания са от съществено значение за хода на делото, за да бъде допълнена в детайли картината и определена точната причина за смъртта на пеленачето.

След кратко съвещание, Окръжният съд в Кърджали реши да уважи искането на защитата на Лютви Местан и насрочи следващо заседание за 22 ноември. На него трябва да бъдат разпитани двамата свидетели, след което вещите лица да представят резултатите от направените експертизи.

При инцидента на 14 април 2019 г. на разклона за момчилградското село Загорскозагина бебе на шест месеца.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg