Неяснотите около бъдещето на проекта за нова варненска библиотека до

...
Неяснотите около бъдещето на проекта за нова варненска библиотека до
Коментари Харесай

ГЕРБ ще правят протест срещу спирането на проекта за библиотека във Варна

Неяснотите към бъдещето на плана за нова варненска библиотека до постройката на община Варна е мотив за първия митинг на ГЕРБ в качеството им на съпротива на локално равнище. Съобщение във Facebook приканва последователите на концепцията библиотеката да се построи, както допуска съществуващия план, да се съберат след месец, на 26 март, с цел да изразят ясно мнението си.

Организатор на акцията е Николай Малев, някогашен общински консултант от ГЕРБ – Варна. Самата партия и локалната ѝ конструкция не се загатват като част от самодейността му.

„ Кметът и сие желаят да " разискват " ново място, което автоматизирано изхвърля на боклука всичко направено до този миг през годините. И неуспех на опцията скоро да забележим нова постройка, тъй като отначало ще би трябвало да се извърви същият път, а може би и по-дълъг. Аз мисля, че Варна няма повече време за губене и час по-скоро би трябвало да се откри финансиране и да стартира строителството “, това написа Малев в анонса си за събитието.

Осъществяването на плана беше сложено под въпрос от кмета Благомир Коцев, който самичък изиска варненци да изразят мнението си. Той изясни – също с обява във Facebook, че определеното място, към което първоначално нямаше възражения, към този момент провокира такива. До средата на година би трябвало да има решение, тъй като в случай че строителството още не е почнало, ще изтече периода на строителното позволение.

То пък беше издадено през 2018-а, само че тогавашният кмет на ГЕРБ Иван Протних и болшинството на партията в общинския съвет по този начин и не съумяха да привлекат средства за построяването на библиотеката, до момента в който бяха на власт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР