Неясно остава за българите в Киев кога и как ще

...
Неясно остава за българите в Киев кога и как ще
Коментари Харесай

В капана на войната: Българи в Киев очакват евакуация, не знаят кога и как ще се приберат

Неясно остава за българите в Киев по кое време и по какъв начин ще могат да се приберат в България. Зеленият кулоар, който страната ни би трябвало да обезпечи за българските рейсове, към момента не е контрактуван. Сънародниците ни не престават да чакат, предава Българска национална телевизия.

Нощ поредна и ден следващ в Киев. От убежището на тенисиста Васил Младенов положителни вести за евакуация няма. Кога и по какъв начин ще се приберат българите там, не се знае.

" Хубавото е, че намерихме дюшеци, най-малко да не спим на земята, това ни се стори като разкош. Аз се веселя всякога, като си взимам душ, като си мия зъбите, това за мене е благополучие, тъй като в изискванията, в които се намираме сега, би трябвало да ценим и най-малкото, " споделя Васил Младенов

Храна имат, само че не се знае до по кое време.

" Все отново и провизиите не са безконечни и нещата не са толкоз лесни. " - тревожи се той.

За излизане на открито през днешния ден не може и да става дума. Комендантският час през днешния ден е през целия ден и всеки, който излезе на улицата, може да пострада. Но освен на открито, Васил все по-рядко се качва и до стаята си.

" Изключително постоянно се включват сирени, чуваме гърмежи, детонации, тъй че аз не си припомням дори по кое време съм ходил до стаята за последно, може би през вчерашния ден вечерта единствено да си взема останалия багаж, " споделя Васил Младенов

От през днешния ден до през вчерашния ден ситуацията не се е трансформирало. Надеждата на тенисиста е, че до вечерта ще има вести - положителни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР