Неясно остава бъдещето след 7 август за децата, които тренират

...
Неясно остава бъдещето след 7 август за децата, които тренират
Коментари Харесай

Бъдещето на децата от клуб по кану-каяк „Георги Демирев“ остава неясно

Неясно остава бъдещето след 7 август за децата, които упражняват в русенския клуб по кану-каяк „ Георги Демирев “

Преди дни бе реализирано компромисно решение – с намесата на кмета Пенчо Милков, те да имат достъп до базата, с цел да могат да се приготвят за Държавното състезание. На среща с родителите ръководителят на клуба Цвета Демирева ги е уведомила, че по-късно базата няма да може да се употребява.

Треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева считат, че казусът в действителност не е решен, а е комплициран „ на трупчета “, написа.

Както стана ясно, напрежението е поради междуличностни връзки сред треньорките и Цвета Демирева, които за момента не са изгладени. Потърпевши обаче се оказват децата и по тази причина и треньорките, и родителите желаят да се откри трайно решение.

„ Тези деца са възпитаници на Спортното учебно заведение, стартират на 1 септември новата образователна година, а няма да има къде да упражняват. Ние сме пристигнали да ги образоваме, да организираме подготвителен развой и да осъществяваме техния труд. Не сме пристигнали нито да водим войни, нито да слагаме червени линии. Трябва да има разсъдък в това нещо, дано русенската общност да огледа доста съществено. Това е общинска база и тя е дадена за спортна активност. Трябва да се откри консенсусно решение сред общината, Цвета Демирева и Спортното учебно заведение и в действителност децата да бъдат допускани до гребната база, тъй като тя не е нито на Ева Пашева, нито на Маринела Цонева, нито на Цвета Демирева, а е на община Русе. Децата би трябвало да могат да влязат през тази врата и да имат спокойствието и да се състезават за Русе и за Спортното учебно заведение, да бъдат горделивост на България, в идващите години да бъдат национални състезатели да показват България “, разяснява Ева Пашева.

Маринела Цонева също изрази вяра, че от 1 септември, когато децата се върнат след късата си лятната отмора, още веднъж ще отворят вратата на гребната база и ще тече един естествен подготвителен развой до края на годината. Те са картотекирани до края на годината в Семеен кодекс „ Георги Демирев “.

За родителите цялата обстановка е извънредно неприятна, тъй като се касае за деца. И упорстват да не се трансформира един сполучлив развой, воден от двете треньорки. „ Това са деца на Русе, носят медали и триумфи на града, освен на тима си. Правят го под управлението на треньорите си и по тази причина ги поддържаме и желаеме да бъдат тъкмо те. Защото триумфите на клуба ги носят треньорите с работата си с децата. Това са дългогодишни треньори с опит и стаж, които са се потвърдили. Не считам, че има по-добри, на които да поверим децата си “, споделя Стилияна Стоянова.

Величко Василев, чието дете също тренира в клуба, разяснява, че този спорт е доста тежък и има моменти, когато децата са подготвени да се откажат. „ Обаче с треньорската поддръжка децата не престават. Факторът родител- треньор-доверие е доста значим. Ако мислим за основния фактор – децата, съм оптимист, че нещата ще се решат. Защото всичко е основано за тях и го вършим за тях, с цел да могат да се развиват “, споделя той.

Родителите се надяват, че и Общинският съвет в Русе ще вземе отношение по проблема, защото става дума освен за общинска база, само че и за децата на Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР