NextGen ATP Finals е надпревара, която беше създадена през 2017-а

...
NextGen ATP Finals е надпревара, която беше създадена през 2017-а
Коментари Харесай

Битките на следващото поколение: Руне и Музети предвождат схемата в NextGen ATP Finals

NextGen ATP Finals е конкуренция, която беше основана през 2017-а година и оттогава насам непроменяемо, като се изключи 2020-а, когато COVID-19 попречи за изработката на шампионата, в края на сезона най-хубавите осем млади играчи по сходство на АТР Финалите се събират в Милано, с цел да дефинират първенеца между тях. В отминалите издания на надпреварата имахме опцията да следим голям брой от днешните членове на международния топ 10, които по един или различен метод оставиха своя отпечатък, доказателство за което е, че последният първенец в шампионата - Карлос Алкарас, към този миг се намира под номер едно в света и по-рано през годината победи с дебютната си купа от Шлема на US Open. Форматът на конкуренцията е подобен с този на шампионата на осемте най-хубави на АТР, като участниците биват разграничени на две групи от по четирима, първите двама от всяка които не престават напред към полуфиналите, само че с разликата, че тук ограничаването на играчите е до 21-годишна възраст. Правилата за игра също приковават интерес към събитието, откакто сетовете не са в общоприетия си жанр до шест гейма, а са до четири, заради което и тайбрекът влиза в деяние при резултат 3:3.

Тазгодишното издание на надпреварата в италианския град още веднъж не пропуща да притегли съществено внимание към себе си и измежду класираните откриваме имената на Холгер Руне, който е прага от дебют в международния топ 10 и в утрешния ден ще спори за купата на Мастърса в Париж, както и на локалния любим Лоренцо Музети, спечелил два АТР трофея в месеците от лятото насам.

В " Зелената " група жребият отреди да попадне точно гореспоменатият 19-годишен датчанин, който е и най-младият от всички участници, като поради моментната си форма наподобява най-сериозен любимец за оценката. Компания още му вършат родените през 2001-а състезатели - Брандън Накашима и Иржи Лехечка, които в хода на тазгодишната тенис акция реализираха победи над първата ни ракета Григор Димитров, а американецът надгради още повече и се поздрави с първа АТР купа, която завоюва в Сан Диего. Групата бива допълвана от домакинския представител Франческо Пасаро, който завоюва неколкократно съревнования от категория " Чаланджър ", но към момента изпитва усложнения с това да пробие в международния топ 100.

Местният любим Лоренцо Музети пък предвожда " Червената " група и на първо четене упованията са той да даде максимален отпор на скандинавския си сътрудник в битката за купата от Милано. Джак Дрейпър, който неотдавна дебютира в топ 50 на класацията на АТР, съпровожда италианеца, като компания на двамата любимци за продължение към полуфиналите вършат някогашният номер едно при юношите - Чун Хсин Ценг, и непредсказуемият Доминик Щрикер, намиращ се наоколо до първата стотица в международната класация.

The groups are set!

Green group: Rune, Nakashima, Lehecka and Passaro

Red group: Musetti, Draper, Tseng and Stricker |
— Next Gen ATP Finals (@nextgenfinals)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР