Next Gen ATP Finals, групова фазаЛоренцо Музети – Доминик Щрикер

...
Next Gen ATP Finals, групова фазаЛоренцо Музети – Доминик Щрикер
Коментари Харесай

Щрикер сломи Музети в невероятна битка с пет тайбрека


Next Gen ATP Finals, групова фаза

Лоренцо Музети – Доминик Щрикер 3-4(5), 3-4(6), 4-3(7), 4-3(6), 3-4(3)

Доминик Щрикер записа втора победа на тазгодишното издание на Next Gen Finals, откакто победи над считания за главен любимец Лоренцо Музети. Швейцарецът победи в инфарктен конфликт с пет тайбрека, като няколко минути не стигнаха на двамата да слагат връх за най-дълъг мач в шампионата – достижение, което няколко часа по-рано записаха Франческо Пасаро и Матео Арналди. След днешния триумф Щрикер си обезпечи място на полуфиналната фаза

И двамата съперници заиграха на доста високо равнище през цялото време и бяха безупречни на сервис в първия сет. В последвалия тайбрек Щрикер съумя да стигне до два следващи сетбола, като Музети избави първия, само че при идната си опция швейцарецът пласира отличен форхенд уинър по диагонала и завоюва откриващата част с 4-3 (5).

Във втория сет Щрикер пропусна брейкпойнт в откриващия гейм, а след това Музети пропиля опция да завърши сета в своя изгода при 3-2. В тайбрека италианецът пропусна още два сетпойнта, като тези прахосани благоприятни условия му костваха скъпо, защото Щрикер приключи сета със серия от четири следващи точки и удвои преднината си в мача след 4-3(6).

Двамата съперници си размениха по един пробив при започване на третия сет, само че никой от тях не съумя да затвърди брейка си и да се откъсне в резултата. В последвалия тайбрек Щрикер и Музети пропуснаха по един сетпойнт, преди италианецът въпреки всичко да успее да се наложи и да редуцира пасива си, спечелвайки сета с 4-3(7).

В последните два сета не станахме очевидци на повече пробиви, като Музети съумя да завоюва четвъртия с 4-3(6), само че в последвалия следващ тайбрек в заключителната част Щрикер стигна до четири поредни мачбола. Световният №23 избави първия от тях, само че швейцарският тенисист резервира хладнокръвие и записа втора победа в шампионата, триумфирайки с 4-3(5), 4-3(6), 3-4(7), 3-4(6), 4-3(3) след в 2 часа и 29 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР