Next Gen ATP Finals, финалБрендън Накашима – Иржи Лехечка 4-3(5),

...
Next Gen ATP Finals, финалБрендън Накашима – Иржи Лехечка 4-3(5),
Коментари Харесай

Накашима стигна непобеден до титлата на Next Gen Finals


Next Gen ATP Finals, край

Брендън Накашима – Иржи Лехечка 4-3(5), 4-3(6), 4-2

Брендън Накашима е първенецът на Next Gen Finals за 2022 година Американецът победи Иржи Лехечка за повторно в границите на четири дни, като по този метод приключи уместно съвършената си седмица, спечелвайки всичките си мачове в шампионата. Така международният №49 се подреди до Хьон Чун, Стефанос Циципас, Яник Синер и Карлос Алкарас в листата с първенците в шампионата. Това бе и последният късмет на Накашима да завоюва трофея в Милано, защото следващата година ще навърши 22 години и към този момент няма да има право да взе участие в конкуренцията.

Лехечка пласира повече уинъри (27-21), само че за сметка на това Накашима записва по-висок брой асове (11-4) и направи доста по-малко непредизвикани неточности (4-17). Американецът завоюва 85% от точките си на първи сервис (35/41) и осъществя два от трите си брейкпойнта (67%), до момента в който Лехечка оползотвори един от своите четири шанса за пробив (25%).

Лехечка бе доста нападателен първоначално, като прецизните му офанзиви с форхенд от главната линия създаваха съществени проблеми на Накашима. Чешкият тенисист успяваше да увлече съперника си в дълги разигравания, в които се усещаше доста удобно, и това му оказа помощ да осъществя ранен пробив, като след това поведе с 3-1. Накашима обаче се приспособява към играта на международния №74 и съумя да върне пробива, довеждайки сета до тайбрек.

В него американецът на няколко пъти изненада Лехечка с офанзиви „ сервис-мрежа “, като в това време атакуваше доста добре с бекхенд по правата. По този метод международният №49 стигна до три следващи сетбола. Лехечка избави първите два с доста положителни офанзиви по диагонала, само че в последна сметка Накашима оползотвори третата си опция и взе водачеството след 4-3(5).

Лехечка поведе при започване на втория сет, само че по-късно пропусна два следващи брейкпойнта и Накашима изравни. Това бяха единствените шансове за пробив в сета и се наложи изиграването на нов тайбрек. Форхенд уинър на Накашима, последван от две непредизвикани неточности на Лехечка даде преднина от 4-1 за американеца. Сетът изглеждаше решен, само че международният №74 изигра най-силните си минути в мача и реализира поврат, стигайки до два следващи сетбола.

Колебанията му на първи сервис обаче продължиха и това оказа помощ на Накашима да отрази сетбол №1, а в идващото разиграване Лехечка изпрати форхенд в мрежата. Накашима се възползва оптимално от съмненията на съперника си и след две отлични офанзиви от главната линия се приближи на сет от купата, спечелвайки втората част с 4-3(6).

В третия сет Накашима увеличи доста качеството на първия си сервис, поставяйки под още по-голямо напрежение Лехечка. Американецът имапе опция да нанесе доста сериозен удар по упоритостите на съперника си, само че пропусна брейкпойнт при 1-0. Грешките на Лехечка обаче продължиха и след няколко негови офанзиви в навън Накашима стигна до три следващи шампионски точки. Американецът обаче имаше потребност единствено от една и след нова топка в навън на неговия конкурент световняит №49 победи с 4-3(5), 4-3(6), 4-2 след 1 час и 21 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР