Nexon и Electronic Arts са отменили разработката на Titanfall Online,

...
Nexon и Electronic Arts са отменили разработката на Titanfall Online,
Коментари Харесай

Titanfall Online е прекратена след три години в разработка

Nexon и Electronic Arts са отменили създаването на Titanfall Online , което щеше да бъде извънреден онлайн шутър с марката Titanfall за азиатските пазари.Game Focus заяви, че двете компании са вложили повече от три години в плана, само че тестванията с дребна група играчи не са получили позитивен резултат. И южнокорейският уебсайт оповестява, че пазарът на онлайн игри се е трансформирал доста по времето, в което играта е била в развой на разработка.
„Вярно е, че Nexon и EA са се съгласили да прекратят Titanfall Online като това е чисто бизнес решение“, декларира представител на Nexon пред Game Focus. „След доста разискване беше решено, че преразпределянето на ресурсите за разработка ще отиде към различен план и това е по-добре за компанията.“

Миналата година EA купи марката Titanfall и нейните основатели Respawn Entertainment за 455 милиона $, побеждавайки точно Nexon (партньор и противник в този случай), който съгласно известията е направил конкурентна оферта.

Доста западни компании са се пробвали да пробият на азиатския пазар за шутъри и преди. Activision започва Call of Duty Online през 2015 година, след години на разработка на безплатната версия на сполучливото западно заглавие. Но други игри като Crossfire на Smilegate и Tencent преобладават в жанра на онлайн шутърите на пазари като Китай и Южна Корея-

Nexon неотдавна се опита да се докопа до пазара на Запад с шутъра Lawbreakers , създаден от студиото Boss Key Productions на колоритния гейм дизайнер Клифи Би. Но играта стана жертва на противници като Fortnite и PlayerUnknown’s Battlegrounds, а Boss Key Productions затвориха през май.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР