Nexo ще съди България за действията на правоохранителните органи. Това

...
Nexo ще съди България за действията на правоохранителните органи. Това
Коментари Харесай

Nexo ще съди България за стотици милиони левове

Nexo ще съди България за дейностите на правоохранителните органи. Това оказва се от мнение на крипто банката.

„ Компенсациите, които България ще изплати след заведените и извоювани искове от Nexo, ще са следващ антирекорд в размер на стотици милиони, само че, за жалост, ще са за сметка на българския поданик “, показват от компанията и допълват, че акцията против тях е в прорез със законите и демонстрира „ тоталната непросветеност на провеждащите тази срамна акция “.

Освен това от компанията дефинират дейностите против тях като „ местен български произвол “ - „ за ликвидиране и плячкосване на проспериращ бизнес “.

Вчера, към 10:00 часа сутринта чиновници на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Държавната организация " Национална сигурност " влязоха в офиси на криптоплатформата Nexo, организираха претърсвания, а по-късно - и разпити. Причината е следствие за изпиране на пари, данъчни, компютърни и други закононарушения. На брифинг на прокуратурата беше обявено, че са събрани доказателства за това, че клиент на платформата, който е трансферирал криптовалути, е публично разгласен за лице, което финансира терористични актове.

От Nexo показват още, че следват най-високи интернационалните стандарти, с цел да са сигурни в произхода на влизащите на платформата крипто активи, както и накъде отиват изтеглените от платформата такива. Също по този начин означават, че след експлоадирането на войната в Украйна компанията е подхванала прецизни политици във връзка с глобените територии и човеци вследствие на съветската експанзия. Отбелязват още, че в България в Nexo работят над 600 души, а компанията е платила десетки милиони левове под формата на налози и осигуровки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР