Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна малко преди полунощ в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна малко преди полунощ в
Коментари Харесай

Ердоган пристигна в Сърбия, Белград изглежда сякаш под обсада

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде малко преди среднощ в Сърбия. На летището в Белград той беше посрещнат от сръбския президент Александър Вучич и сръбския министър председател Ана Бърнабич, съобщи БГНЕС.
Мерките за сугрност в сръбската столица са доста по-големи от тези при визитите на съветския президент Владимир Путин и американският вицепрезидент Джо Байдън. Близо 3000 служители на реда ще контролират придвижването в Белград. Градът на процедура е изцяло блокиран. От полицията отхвърлят да оповестят точният маршрут и придвижването на Ердоган по време на визитата му в града. Все още не е известно и какъв брой булеварди и улици в централната част на Белград ще бъдат краткотрайно или изцяло затворени за придвижване.
Според локалните медии, Ердоган идва с 50 персонални охранители. С него има и голяма бизнес делегация от 185 души. В делегацията има и 8 министри.
Визитата на Ердоган ще продължи два дни и главен акцент в нея ще бъде икономическото съдействие . Турските вложения в Сърбия възлизат на над 110 млн. евро. В края на визитата си Ердоган ще посети град Нови Пазар, в Санджак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР