Станах веган, не консумирам нищо животинско от 2013 година, нито

...
Станах веган, не консумирам нищо животинско от 2013 година, нито
Коментари Харесай

Агроном-алпинист, който не консумира месо, изкачи 8-хилядник в Хималаите

Станах веган, не употребявам нищо животинско от 2013 година, нито месо, нито артикули от животни. Това сподели в студиото на нова телевизия Атанас Скатов, изкачил връх Манаслу. Той разясни, че думата веган значи човек, консумиращ единствено растителни храни. Той разясни, че е агроном и знае какъв брой щета нанася на околната среда отглеждането на животни, по тази причина е взел решение да не употребява нищо от скотски генезис.

„ Само два пъти от 2013 година съм си разрешил да хапна омлет, стопирах даже използването на пчелния мед”, споделя алпинистът. Той изясни, че е изкачил осемхилядника рано заран, с цел да види изгрева на слънцето. „ Бях на Манаслу в 5 часа и там към този момент имаше хора, аз си носех О2, с цел да не получа увреждания, тъй като стоях там 1 час”, сподели още Скатов.

Според него, този връх е по-труден за нанагорнище от Еверест поради особения терен с доста цепнатини, в окито алпинистите могат да пропаднат. Той разгласи, че ще изкачи всички 14 осемхилядника на земята за пет години. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР