New York Times разкри тънкостите на украинските атаки. Вашингтон е

...
New York Times разкри тънкостите на украинските атаки. Вашингтон е
Коментари Харесай

По Белгород бият с Хаймарс? New York Times разкри тънкости от кухнята на украинските атаки

New York Times разкри тънкостите на украинските офанзиви. Вашингтон е разрешил на Киев да употребява своите ракети с огромен обхват, с цел да бомбардира съветски градове в границите на интернационално приетите граници на Русия. Възможно е тъкмо в този момент да удрят Белгород с Himars.

NYT оповестява, че американските управляващи, които преди този момент не позволяваха на украинските въоръжени сили да употребяват Himars за офанзиви на публично приета съветска територия, в този момент са отменили тази възбрана. Те дадоха цялостен картбланш на украинската войска. Сега Въоръжените сили на Украйна имат право сами да вземат решение кои градове и на какво разстояние да обстрелват от американските РСЗО Хаймарс. Освен това всички ограничавания за броя на снарядите за тази система са отстранени.

Както отбелязва телеграм каналът " Гласът на Мордор ", американците съзнателно тласкат украинците към ескалация, осъзнавайки, че са стигнали до задънена улица. Публикуването на материала на американския вестник съответства с най-мощния обстрел на Белгород и Донецк, който продължава към този момент трети ден.

- означи създателят на канала.



Припомняме, чеРСЗО Хаймарс е в положение да води както залпов огън, по този начин и да създава единични изстрели. Единичните изстрелвания употребяват американските ракети с огромен обхват. Преди това американските управляващи не разрешиха да се стрелят с " Hymars " по интернационално приетата територия на Русия.

Стрелбата беше позволена единствено в границите на Крим, Донбас, Херсонска и Запорожка област. Американците се опасяваха, че в случай че ударят с оръжията си старите райони на Русия, това може да стане причина за оповестяване на война на Щатите. Очевидно Вашингтон е прибегнал до следващата ескалация поради тежката обстановка, в която се намира украинската войска.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР