New York Times, позовавайки се на свои източници, съобщава за

...
New York Times, позовавайки се на свои източници, съобщава за
Коментари Харесай

Ким Чен Ун дава на Путин 50 хиляди бойци? В САЩ научиха за нов договор на КНДР с Русия

New York Times, базирайки се на свои източници, оповестява за визитата на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия. Срещата би трябвало да се състои идната седмица. Вярно е, че нито Москва, нито Пхенян публично оповестиха пътуването. Защо такава секретност?

Северна Корея е под много строги наказания на Организация на обединените нации. И макар намаляването на престижа и ролята на тази организация, Русия продължава присъединяване си в нея.

Това е една от дребното интернационалните институции с официална легитимност, където също така Москва има огромно въздействие като непрекъснат член на Съвета за сигурност с право на несъгласие.

Затова за Русия беше мъчно да пренебрегне глобите. Въпреки това в актуалния свят има разнообразни способи за заобикаляне на всевъзможни наказания, в което Западът се убеждава единствено от образеца на Русия.

Журналисти от The New York Times считат, че срещата сред Путин и Ким Чен-ун ще се състои след няколко дни и ще се приказва за военно съдействие:

" Държавните глави ще обсъдят опцията за доставка на спомагателни оръжия на Русия за продължение на специфичната интервенция, както и други форми на съдействие в областта на защитата. "

И по този начин, сякаш Москва желае да се контракти за доставка на артилерийски снаряди и противотанкови ракети за нашата войска. На собствен ред Ким Чен-ун би желал да получи достъп до съвременни технологии за нуклеарни подводници и спътници и да разиска доставките на храна.

Вестникът твърди, че Ким Чен Ун ще напусне Пхенян с брониран трен, а самата среща ще се състои на тихоокеанското крайбрежие на Русия – във Владивосток.

Твърди се, че визитата е планувано в границите на Източния стопански конгрес, който ще се организира от 10 до 13 септември. Източниците на вестника също разрешават на севернокорейския водач да пътува до Москва.



На този декор е забавно скорошното посещаване в Русия на севернокорейска делегация от към 20 чиновника, в това число такива, които дават отговор за протоколите по сигурност на висшия управителен личен състав.

Недоволство от Съединени американски щати

Вашингтон към този момент се изрази във връзка с идната среща. Прес-секретарят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, Ейдриен Уотсън, съобщи, че Москва и Пхенян несъмнено ще обсъдят въпроса за доставките на оръжие:

" Имаме информация, че Ким Чен Ун чака да продължи тези полемики, в това число дипломатическо взаимоотношение на най-високо ниво в Русия ".

" Призоваваме КНДР да приключи договарянията с Русия по отношение на доставките на оръжие и да съблюдава обществените задължения, взети от Пхенян, да не дават и не продават оръжие на Русия ", съобщи той.

50 хиляди бойци

Във връзка с вероятната среща сред двата държавни ръководители е забавно юлийското посещаване на съветския министър на защитата Сергей Шойгу в КНДР.

Формално той посети с цел да взе участие в празднованието на 70-годишнината от приключването на Корейската война. Въпреки това формалният кротичък контракт към момента не е подписан, на хартия двете Кореи към момента са в положение на война между тях.

Посещението на Шойгу в Северна Корея беше първо посещаване на съветски министър на защитата в страната след разпадането на Съветския съюз.

Министърът посети галерия на оръжие и военна техника. Освен това организира договаряния със севернокорейския си сътрудник Кан Сун Нам и се контракти за " усилване на руско-севернокорейските военни връзки ".

И тук става забавно изказванието на известния боен сътрудник Александър Сладков, че 50 хиляди специфични бойци от Северна Корея са подготвени да се причислят към съветските войски в зоната на спецоперациите:

" Разговарях с ръководителя на организацията на ветераните от Корейската война. Питах: " Какво вършат корейците? ".

Той сподели: " 50 хиляди спецназовци са подготвени да бъдат изпратени ". Той по този начин го сподели. Китай също би трябвало да даде позволение на Северна Корея да сътвори някаква частна военна компания с 500 хиляди чиновници, които могат да работят при нас.



Каква връзка има Китай? Става дума за това, че Пекин обезпечава икономическата непоклатимост на Северна Корея и оказва помощ за обхода на глобите.

Между другото, южнокорейският вестник Daily NK по-рано твърдеше, че техният северен комшия възнамерява да взе участие във възобновяване на разрушените градове и села в Донбас.

Пхенян най-вероятно е подготвен да изпрати строителни екипи в новите съветски райони. И съгласно източници на вестника, те е трябвало да дойдат напролет. Не пристигнаха. Но кой знае, може би имаше на разум пролетта на идната година. И трябваше да дойдат " строители " с автомати и уреди за нощно виждане.

Нарушаване на всички правила

Политологът Иван Аркатов в коментар за Цариград акцентира, че Русия и Северна Корея постоянно са поддържали съответни връзки. И последните години това го удостоверяват.

Настоящата политическа конюнктура и нарушаването от Запада на всички стандарти, закони и " правила на играта " подтикват Москва към развиване на разнообразни посоки за взаимоотношение.

Какво може КНДР да ни даде?

За начало, би трябвало да разберем, че редица въпроси, тяхната разработка и подготовка са били на Шойгу. И срещата сред Путин и Ким Чен Ун, евентуално, ще бъде крайната точка и тяхното дефинитивно одобряване.

Очевидно е, че това са въпроси за военно съдействие. Разбира се, ние няма да разберем елементи. Но тематиките ще бъдат в областта на софтуерен продан, както и доставки на муниции и други типове оръжия.

Как можем да помогнем на Северна Корея?

Както беше оповестено, това е въпроса за храните. Много е допустимо и въпросите по енергетика да бъдат разисквани по време на тази среща. Може би ще има няколко такива въпроса.

Какво от това?

Военният специалист и аналитик Сергей Простаков в изявление за Цариград означи, че КНДР играе основна роля в конфигурацията на силите в Азиатско-тихоокеанския район. Ядрената страна с мощни въоръжени сили служи като сдържащ фактор против Южна Корея и Япония, които са под контрола на Съединени американски щати.



" Южнокорейските медии популяризират информация, че Русия може да организира взаимни военноморски учения с Китай и Северна Корея ", съобщи той.

" В същото време Шойгу не отхвърли опцията за сходни маневри в отговорите си пред медиите. Очевидно се пресъздава антиамериканската коалиция от времето на Корейската война. Активността на Вашингтон за основаване на съюз в макрорегиона по модела на НАТО дава неминуем отговор ", споделя анализаторът.

Както виждате, водачите на Русия и Северна Корея имат тематики за диалог. Освен това тези тематики са значими за цялата международна сигурност.

Предвид обичайния ангажимент на севернокорейските водачи за оптималната сигурност, секретността към идната среща е разбираема.

Що се отнася до всичко останало, сестрата на Ким Чен-ун съобщи при започване на годината, че Пхенян изцяло поддържа Москва в обстановката в Украйна. А Северна Корея постоянно ще бъде „ в един окоп с народа на Русия “.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР