Неврохирург в САЩ е готов да оперира 11-месечните сиамски близнаци

...
Неврохирург в САЩ е готов да оперира 11-месечните сиамски близнаци
Коментари Харесай

Намери се лекар за разделянето на сиамските близнаци от Сливен

Неврохирург в Съединени американски щати е подготвен да оперира 11-месечните сиамски близнаци от Сливен.

Обнадеждаващата вест за фамилията на Богдан и Янко Янкови долетя в края на юли след неколкомесечни старания да бъде открит експерт, който би се наел със комплицирания случай.

Близките се надяват Фондът за лекуване на деца да поеме разноските по лекуването. При позитивен отговор пациентите ще заминат в университетската детска болница " Монтефиоре " в Ню Йорк, Съединени американски щати, където ги чака екип от специалисти. Водещият хирург в екипа се е запознал със случая и го е разискал с сътрудниците си, а по-късно е декларирал подготвеност да оперира бебетата. Специалистите на " Монтефиоре " са с богат опит, работили са успешно и по случаи с делене на сиамски близнаци. 

" Не мога да допускам! Сърцето ми се свива, като си помисля, че би трябвало да прави първия рожден ден в дома (Дома за медико-социални грижи за деца " Вяра, Надежда и Любов " в Бургас, където са настанени децата - б.а.), сподели през сълзи пред OFFNews бабата на бебетата Мария след отговора на американската клиника. Жената описа, че до момента Богдан - здравото бебе, се развивал добре, смеел се, подавал ръце и се радвал на околните си, когато ги види. При последното им посещаване в дома обаче детето плачело. Било привикнало повече с личния състав в сравнение с със фамилията.

От личния състав на дома споделиха, че положението на по-здравото бебе се утежнява. Братчето му Янко е в мозъчна гибел от самото раждане, липсва мозъчна активност, детето има и други съществени здравословни проблеми. Семейството има вяра, че единственият метод да се избави Богдан е интервенция по разделянето. От клиниката в Съединени американски щати дават очаквания за избавяне на здравия близнак. Тъй като двете деца са с доста общи органи и системи, които няма по какъв начин да бъдат разграничени, напъните ще бъдат вложени да се даде късмет за пълностоен живот на единия близнак. За единадесетте си месеца от раждането двете деца са единствено в легнало състояние, а като се изключи че няма мозъчна активност Янко е и с по-тежки малформации.

Богдан и Янко Янкови са родени през август 2016 година от 14-годишна майка от ромски генезис. Бащата е неин братовчед. Първоначално лекари твърдят фамилията, че на децата ще бъдат направени серия интервенции у нас. След това обаче било преценено, че това не е допустимо. Семейството се обръща към Фонда за лекуване на деца. 15-членна комисия от най-хубавите медицински експерти в своите области се произнася, че поради множеството общи органи интервенцията е механически неосъществима. В изявление за bTV Пенка Георгиева от Обществения съвет към фонда разяснява, че проблем е не финансирането, а неналичието на експерт. Оттогава надеждите на фамилията са насочени към откриването на доктор в чужбина.

" Оставям всичко в божиите ръце. Нека бъде неговата воля ", споделя бабата на близнаците. Тя мощно има вяра, че скоро фамилията ще може да прибере оперирания Богдан вкъщи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР