Невробиолозите представиха нови доказателства за това, че кафето, чаят (в

...
Невробиолозите представиха нови доказателства за това, че кафето, чаят (в
Коментари Харесай

Кафето и шоколадът ни правят по-умни. Доказано от невробиолозите!

Невробиолозите показаха нови доказателства за това, че кафето, чаят (в по-малка степен) и шоколадът способстват за здравето на мозъка и го вършат по-гъвкав. През 2019 били презентирани няколко удивителни научни проучвания, които несъмнено заслужават да научите за тях.

Като начало, да вземем резултатите от взаимно изследване на Националния институт за стареене и университета Джон Хопкинс, оповестено през януари в списанието Neurochemical Research.

Учените стигнали до извода, че органичните съединения на метилксантините в чая, кафето и тъмният шоколад (какао) „ въздействат върху интензивността на невронните мрежи, способстват за постоянна когнитивна активност и защищават невроните от дисфункция и гибел поради инсулт, заболяването на Алцхаймер и заболяването на Паркинсон „.

В хода на същото проучване било открито, че ксантиновите прозводни (химическите субстанции, изработвани про постъпването на кофеина в мозъка) „ могат да оказват благотворно въздействие на работата на мозъка “.

Второ, резултатите от мета-анализа на 11 проучвания върху въздействието на кафето върху здравето, посочили, че кафето, какаото и чаят понижават риска от развиването освен на Алцхаймер, само че и от рак на мозъка.

И най-после, революционно проучване на университета Окаяма в Япония посочило, че съставените елементи на кафето CA и CGА по-гъвкав и устойчив.

Основният извод, че в случай че желаете да съхраните естествената работа на ммозъка си, то не трябва да се отказвате от използването на кафе, чай или какао.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР