Неволята накара собственици на 30 къщи в Пловдив да съберат

...
Неволята накара собственици на 30 къщи в Пловдив да съберат
Коментари Харесай

Неволята учи: Махала събра пари за ремонт на улицата си ВИДЕ...

Неволята накара притежатели на 30 къщи в Пловдив да съберат пари и сами да покрият с трошляк улицата си. Тя се намира в местността „ Терзиите “ и по протежението й минава глуха линия. По документи хората живеят на бул. „ Коматевско шосе “ и заплащат налози като всички жители на Пловдив, само че ситуацията е надалеч от градските условия. Къщите са без канализация, няма и улици, всичко тъне в прахоляк. Близо 10 години локалните се опитвали да издействат от кмета на регион „ Западен “ да поеме ангажимент за създаване на инфраструктура в местността. Това обаче по този начин и не се случило, макар заканите на жителите да блокират " Коматевско шосе ".



„ Мястото, в което живеем се води отвън регулация и единственият вид е непринудено от общината да ни провиснал по някакъв метод средства или материали да си оправим нещата “, изясни пред " Марица " Христо Первазов. Въпросът беше издигнат и в края на 2020 година, когато се организира публичното разискване за измененията в новия Общия Устройствен План (ОУП) на Пловдив.



Докато чакали някакво решение на казуса, локалните водачи станали дежурни клиенти на автосервизите поради неналичието на естествен път. „ Аз съм пукал не един път гума, мои съседи са си потрошавали окачването. При всеки дъжд пък се получават локви, които стоят по една седмица. Добре, че последните години няма доста сняг, само че като падне – не можеш да минеш с колата. Майките с детски колички също мъчно се придвижват. Прах и тиня всеки ден “, изясни кошмарното всекидневие на съседите си Первазов.



В последна сметка в квартала решили със лични сили да създадат улицата проходима. До момента са събрали 4100 лева И с цел да бъде почтено, всяко семейство е отделило по 50 лева на кола от месечния си бюджет. Със сумата жителите закупили натрошен асфалт, наели машини и служащи и запретнали ръкави. Първо отстранили шубраците и храстите, а по-късно служащите почнали да нахвърлят чакъла и да валират. „ Наемането на една машина е към 350 лева на промяна, булдозерът е малко по-скъп “, обясни Первазов. Със средствата пловдивчани ще съумеят да оправят най-натоварения сектор, който е и в най-лошо положение. Той е 400 метра. „ Ще помолим общината отново за помощ, защото ние сме жители като всички останали и си плащаме като всички останали. А могат и да се самосезират, в случай че пожелаят “, надява се до последно Первазов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР