Невинният флирт ще разкраси живота ви - ще повиши самочувствието

...
Невинният флирт ще разкраси живота ви - ще повиши самочувствието
Коментари Харесай

Невинният флирт - кога, къде, с кого и как

Невинният флирт ще разкраси живота ви - ще увеличи самочувствието ви и ще затвърди връзката ви. Защо тогава мнозина подлагат на критика този присъщ човешки инстинкт?

Флиртувам, затова съм

Флиртът е повсеместен и значителен детайл от взаимоотношението сред двама души. Антрополозите потвърждават, че под една или друга форма, той участва във всички култури. Флиртът е инстинкт: в случай че не откриваме контакти и в случай че не демонстрираме интерес към представителите на противоположния пол, няма да се стигне до възпроизводство. А това би заплашило човешкия жанр.

Неписани правила

Както и всяка друга човешка активност, флиртът се подчинява на сложни правила на държание, които дефинират къде, по кое време, с кого и по какъв начин можем да флиртуваме.

На тези неписани закони се подчиняваме подсъзнателно. Осъзнаваме ги, едвам когато ги нарушим – когато флиртуваме с несъответствуващ човек, на неуместно място или в несъответствуващ миг, написа rozali.com. Съвсем естествено е мъж, който ухажва младоженка на сватбата й, да провокира неразбиране у близките.

Защо се тормозим да флиртуваме?

По-сложните и прикрити аспекти на флирта могат да бъдат объркващи. Изследванията демонстрират, че мъжете по принцип по-трудно схващат езика на тялото и постоянно одобряват приятелското държание на дамата като полов интерес. Другият проблем е, че в пуританските култури, флиртът придобива негативно значение.

Хората все по-често се тормозят да флиртуват, тъй като не знаят дали индивидът отсреща няма да изтълкува посланието неправилно и да им се обиди. И по този начин последователно започваме да губим умеенето си да флиртуваме.

Кога, къде и с кого?

Флиртът е допустим на празненства и събирания. На коледните и новогодишни тържества също ви е разрешено да флиртувате. Допустим е и тук-там, където се пие алкохол – в питейни заведения, клубове, нощни заведения. Иначе алкохолът е и най-ефективното помощно средство за флирт.

Британско проучване сподели, че 27% от двойките се срещат в клубовете. На местата, където се учи, флиртът се среща по-рядко, само че не е изключен. Абсолютно наложителен е обаче, в случай че посещавате уроци по танци – изцяло допустимо е там да срещнете своята половинка.

В работата можете да флиртувате единствено на избрани места, с избрани хора и при специфични мотиви. В някои компании машината за кафе или кафенето се считат за „ зелени зони “, отвън които флиртът е неприемлив. Подходящи за флирт са още и спортните клубове.

Повече или по-малко можете да флиртувате с всеки. Отместването на погледа или леката задявка освежава деня ви, покачва самочувствието ви и заздравява партньорските връзки. Флиртът е потребен даже за хора, които си имат дългогодишни връзки. Всеки обича да бъде харесван и скъп.

Целенасоченият флирт обаче, е напълно друго нещо. Трябва да си изберем човек, с който имаме почти същите усети и ползи в живота. Доказано е, че най-успешни са връзките сред хора, които поставят сходни грижи за външния си тип. Затова най-добре е да пристъпите към човек, който би ви сметнал за подобаващ сътрудник, а не към подобен, който незабавно ще ви реши като несъответствуваща.

Ключът към сполучливия флирт

Тайната не е в способността ни да впечатляваме, а в умеенето да убедим евентуалния сътрудник, че го харесваме.

Ако чуем, че някой ни се възхищава, ползата ни към него мигновено нараства, даже в случай че не го познаваме. Когато става въпрос за флирт, множеството хора, изключително мъжете, се концентрират върху вербалния детайл и се чудят какво забавно да кажат. Всъщност невербалният е доста по-голям – езикът на тялото и гласът приказват доста повече от думите.

Когато се запознаете с някого, първото му усещане от вас ще зависи в 55% от външния ви тип и от езика на тялото ви, в 38% от метода, по който се изразявате, а единствено в 7% от това, което ще кажете. Невербалните сигнали ще ви дадат доста повече информация, в сравнение с думите, за това дали един човек ви харесва или не. Затова, концентрирайте се! У мнозина умеенето да флиртуват не е задоволително положително.

Ето главните детайли на почтения флирт:

Жестове

Този, който е заинтересован от събеседника си, приказва повече, жестикулира повече и отвръща с жестове на думите му. Когато двама души са в естетика между тях, жестовете им са синхронизирани. Съвсем елементарното кимване с глава значи, че събеседникът ви слуша деликатно, двойното кимване – че желае да форсира диалога, а тройното, само че постепенно кимване, цели да ви прекъсне.

Погледът

Очите са най-мощното ни оръжие. Дори в стая, цялостна с хора, можете да сигнализирате някому, че ви подхожда, в случай че задържите погледа си върху очите му за повече от секунда. Направи ли същото, значи и той е заинтересован от вас. Ако след първия образен контакт отклони взор от вас, а по-късно ви огледа още веднъж – бъдете напълно сигурна. Избягва ли погледа ви, индивидът отсреща е или безразличен, или извънредно свенлив.

Позата

Ако събеседникът ви обръща тялото или даже краката си настрана от вас, значи не ви обръща особено внимание. Ако обаче накланя тялото си към вас или заема същата поза, като че ли ви е огледален облик, несъмнено му харесвате. Съществуват типично мъжки и типично женски пози: мъжът се обляга на стената с повдигната ръка, с цел да наподобява по-голям и мощен, а дамата придърпва краката си към себе си, когато е седнала, с цел да наподобява по-нежна и крехка; изпъчва се, с цел да подчертае гърдите си; кръстосва крайници, с цел да притегли вниманието върху тях.

Изражението на лицето

Не забравяйте, че усмивката може да бъде подправена. Тя, за разлика от откровената, не прави бръчици към очите, несиметрична е (при десничарите е изкривена наляво, а при левичарите – надясно), продължава по-дълго и закъснява (т.е. не е непосредствена реакция). Краткото покачване на веждата (1/6 от секундата) нормално има за цел да притегли вниманието.

Гласът

В взаимозависимост от тона, силата и височината на гласа и едно просто „ Добър ден “ може да има най-различни смисли: от „ Изглеждаш ужасно “ до „ Абсолютно си ми незанимателен и единствено си диря опрощение да избягам колкото мога по-бързо “. Ако събеседникът ви приказва с бездънен и благозвучен глас, той несъмнено ви харесва, а в случай че приказва малко и отсечено – най-вероятно не е изключително заинтригуван.

Разстоянието

Границата на персоналното пространство е 120 см. Ако събеседникът ви допусне до там, можете да извършите опит да се приближите на една ръка разстояние, само че не повече, тъй като ще навлезете в интимната му зона (по-малко от 45 см) - тя е резервирана за обичания човек, за фамилията и околните другари. Ако не му е прелестно, че се доближавате толкоз доста, ще скръсти ръце или крайници, а може да забележите, че е насочил лакътя си към вас.

Докосването

Първото предписание на флирта гласи, че би трябвало умерено да докосвате индивида, който харесвате, само че и да бъдете изключително деликатни! Най-сигурното място, където можете да докоснете чужд, без да се натрапвате, е ръката (до китката, само че не и дланта). Краткото леко допиране, с което желаете да насочите вниманието към нещо, е напълно задоволително. Ако докоснете индивида два пъти по този метод и той не се почувства неловко, можете да го докоснете и по дланта, което демонстрира по-голяма непосредственост. Следва задържането или лекото притискане на дланта. Разбира се, до там ще стигнете единствено в случай че сте минали през предходната фаза и събеседникът ви не се е намръщил или отдръпнал, с което ясно е изразил негодуванието си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР