Невинните бели лъжи или скриването на истината, за да спестим

...
Невинните бели лъжи или скриването на истината, за да спестим
Коментари Харесай

Как да разберете, че половинката ви лъже по езика на тялото ...

Невинните бели неистини или скриването на истината, с цел да спестим оскърбление на околните ни, не се брои за грях. Всички го вършим. Но когато съзнателно лъжем половинката си за по-сериозни неща, това към този момент е обезпокоително.

Всички се питаме по кое време сътрудниците ни лъжат и какъв брой съществено е това. Езикът на тялото в никакъв случай не лъже. Той може да подскаже дали половинката ни споделя истината или се пробва да ни баламоса.

Известно е, че някои особени жестове подсказват дали индивидът насреща мами. Те обаче не всеки път са общоважащи. Поведението се разгадава най-добре с наблюдения.

Когато познавате добре държанието на колегата си ще ви е по-лесно да отсеете кои негови жестове подсказват неистина и кои са направени несъзнателно по време на диалога, кои са подбудени от напрежение, стрес, проблеми в работата или нещо друго в всекидневието.

Обикновено казващите истината хора вършат жестовете директно преди да кажат нещо или по време на говоренето, написа Az-jenata.bg. Лъжещите, въпреки това, реагират с жест незабавно откакто са изрекли лъжата.

И по този начин, по какъв начин да открием лъжата и евентуалната машинация във връзката си?

Изражение на лицето: Движещи се очи и устни

Когато човек е подложен на стрес, той демонстрира фрагменти от същинските си страсти върху лицето си. Тези микроекспресии се появяват в границите на една петнайста от секундата.

Бягащите, мигащи очи, пониженият зрителен контакт не всеки път са индикатор за прикрито държание. Онова, което нормално подсказва за неистина или скриване на истината е ускореното намигване (повече от 70 пъти в минута), зачервяване на устните, трепкане към устата или по клепачите.

Неуместната усмивка или усмивката принудително също са фактор, издаващ неистина. Когато усмивка се появи в несъответствуващ миг, това е знак, че индивидът лъже.

Жестове с ръце: Твърде доста докосвания

При неуместни обстановки човек по всякакъв начин се пробва да се успокои. Той знае, че лъже и с всевъзможни потрепвания и докосвания на части от тялото се пробва да разсее мозъка си от този факт.

Докосване на ушите, очите, носа, устата, косата, краката, торса – това са все индикатори, издаващи лъжата. Предизвикани са от напрежението и паниката, че лъжата може да бъде разкрита.

Докосването и нарасналото жестикулиране трансформира химията в организма. Действа като успокоително и понижава хормоните на напрежението.

Всеки човек има друг набор от жестове, които му обезпечават комфорт. Опознайте тези на колегата си преди да решите, че ви лъже.

Един от най-обичайните сигнали, че мъжете лъжат, е пъхването на ръката в джоба. Много мъже го вършат, когато би трябвало да дават отговор на сложни въпроси или когато диалогът стане прекомерно сериозен.

Нервни крайници: Завъртане, потропване, потупване, тактуване

Неспокойните крайници са очевиден белег на лъжата. Те са знак, че мъжът ви мами за нещо. Мъжете знаят, че дамите имат доста мощна вътрешен глас. Затова покачват равнищата на раздразнителност още с първия въпрос.

Преди да понечите да съдите колегата си за неистина обаче, проследете естествените му жестове, тъй като те могат да се припокриват с общоважащите за лъжците. Не бързайте да го обвинявате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР