“Невинни в този скандал няма. Единственото забавно е как ДПС

...
“Невинни в този скандал няма. Единственото забавно е как ДПС
Коментари Харесай

Иван Гешев: Невинни в този скандал няма, алчност и глупост са най-страшната комбинация на земята

“Невинни в този скандал няма. Единственото занимателно е по какъв начин Движение за права и свободи и ГЕРБ изпързаляха Политическа партия. Защото както е казано, лакомия и нелепост са най-страшната композиция на земята. Това написа във фейсбук Иван Гешев.

Невинни в този скандал няма

Публикуваме целия пост без редакторска интервенция:

Нека да е ясно – почтени в този скандал няма. Единственото занимателно е по какъв начин Движение за права и свободи и ГЕРБ изпързаляха Политическа партия. Защото както е казано, лакомия и нелепост са най-страшната композиция на земята. И двете страни в тази режисура желаят да манипулират изборите в своя изгода. Едните посредством хакване на машините, а другите посредством операция на резултатите в купените секционни комисии. Всичко това обаче е още веднъж във щета на жителите. “Политици ”, овладени служби и медии още веднъж се пробват да вършат нас българите на простаци. Аферата „ Костинброд-2 “ явно е подготвяна и медийно подгрявана от седмици. Сюжетът е леко друг, само че даже участниците и задачите са си същите. Върнете се обратно и ще видите съвсем същите артисти. Изплашени от данните на социолозите, провалените ни политици желаят да анулират изборите, а в случай че не съумеят – да демобилизират гласоподавателите дотам, че твърдите партийни ядра, купените и следени гласове още веднъж да решат вота.
Този път обаче се надявам, че няма да им се получи. Защото копаем дъното. Сега е моментът да покажем, че в България към този момент има дейни жители, които схващат риска за България и бъдещето на децата ни от сходни дейности и са подготвени да се опълчват на политическата мафия. Точно по тази причина би трябвало да гласуваме всеобщо и с хартиена бюлетина. Да разпарчетосаме сглобката на провалената партийна система и да не им позволим да създадат готвеното от дълго време ново държавно управление в границите на същия провален парламент. Защото те не желаят избори, а бетониране на политическия граблив и първичен боклук.
Нови избори незабавно!

 

Ескалация на напрежението пред ЦИК

Както Safenews писа по-рано, ескалация на напрежението стана пред ЦИК.Протестиращи против ЦИК блокираха жълтите павета.Протестът беше проведен в обществените мрежи. Поводът,вчерашното решение за анулация на машинния избор.

На митинга породи напрежение сред протестиращите и полицията. Те блокираха и придвижването в региона на някогашния Партиен дом.

Изключително засилено е полицейското наличие в региона

Недоволството на хората е провокирано след снощното решение на ЦИК да отпадне машинния избор на идните локални избори, както и на балотажа идната неделя. Така гласоподавателите ще имат опция да гласоподават единствено с хартиена бюлетина.

ЦИК е изпратила писмо до Министерството на вътрешните работи да върне машините за гласоподаване, които към този момент са превозени до регионалните центрове. Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

“Има публично писмо, което е адресирано от ЦИК до министъра на вътрешните работи, с което се дават инструкции за застраховане на превозването и, надлежно, имаме ново писмо от нощес, което постъпи публично в Министерство на вътрешните работи, с които ни уведомяват, че гласуването ще бъде единствено на хартия, заради което би трябвало да приберем назад в каргоцентъра съответните машини ”, съобщи Коцев.

В случай обаче ЦИК промени решението за машините, Министерство на вътрешните работи ще стори всичко належащо, те да бъдат върнати до секциите, изясни още Коцев.

Председателят на Обществения съвет на ЦИК Цветелина Пенева написа във Facebook профила си, че внася тъжба пред Върховен административен съд против решението на ЦИК да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР