Невинни са изправените пред Темида за трафик на дрога за

...
Невинни са изправените пред Темида за трафик на дрога за
Коментари Харесай

Оправдаха иранци с дрога за 61.9 млн. лв. в камионите

Невинни са изправените пред Темида за трафик на дрога за общо 61 904 700 лева иранци Вахид Хашими на 34 година и 48-годишния Мохамадали Пур. Това реши Окръжният съд в Хасково..

Магистратите одобриха, че по делото не са предоставени доказателства, които да открият по неоспорим и безапелационен метод знанието на подсъдимите за това, че в ръководените от тях тирове е било претрупан опиатът. Оправдателната присъда може да бъде протестирана от прокуратурата пред Апелативен съд - Пловдив.

Случаите на рекордните две колета с хероин са от 27 и 28 септември 2018 година. Тогава в двата поредни дни митничарите на пункта Капитан Андреево надлежно 332,810 кг. хероин в карания от​ Хашими камион и 355,02 кг. от същата дрога в нира на сънародника му ​Пур. Двете товарни возила пътували със строителни плоскости за компания в Австрия.

Наколко дни след залавянето на огромното количество представителите на федералната Агенция за битка с опиатите на Съединени американски щати (ДЕА) поздравиха българските митници.

От самото начало на следствието двамата иранци твърдяха, че са почтени.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР