Невинаги статистическите показатели са определящи за представянето на двама тенисисти

...
Невинаги статистическите показатели са определящи за представянето на двама тенисисти
Коментари Харесай

Цифрите говорят: Григор надигра категорично Федерер

Невинаги статистическите индикатори са определящи за представянето на двама тенисисти в даден дуел и най-големият образец за това е финалът на Уимбълдън този сезон сред Новак Джокович и Роджър Федерер, написа Блиц.

Днес обаче швейцарецът претърпя проваляне от Григор Димитров на четвъртфиналите на US Open, а с оглед и на играта, и на статистиката, можем да създадем умозаключение, че първата ни ракета надиграе петкратния първенец в Ню Йорк.

Приказното присъединяване на топ тенисиста ни на US Open продължава с дебютен полуфинал. Григор  спечели трагичния петсетов конфликт с 3-6 6-4 3-6 6-4 6-2, с цел да запише една от най-големите победи в кариерата си.

Досега в седемте си конфликта против носителя на 20 трофеи от Големия шлем Григор бе печелил единствено два сета, като и двата пристигнаха на австралийското турне през 2016 година Днес обаче  най-хубавият ни тенисист сподели неизменност, добра душeвност и много високо равнище на тенис, с цел да навакса на два пъти закъснение от сет против петкратния първенец.

Един от основните фактори за популярната победа на някогашния №3 е успеваемостта при началния удар. Григор вкара 90 от общо 130 първи сервиса в игра през днешния ден (69%), а успеваемостта на Маестрото бе 61%. И двамата завоюваха по 74% от точките в тези случаи, а на втори начален удар българинът още веднъж е с преимущество – 53% извоювани разигравания против 50% за 38-годишния тенисист.

И двамата осъществиха по шест аса, а седемте двойни неточности на Димитров против единствено едната за Федерер не се оказаха фактор за изхода на дуела.

Григор завоюва 33% от точките за пробив, до които стигна в мача – 5 от 15. В същото време швейцарецът се оправи в 4 от 14 случая, или 29%. Българинът завоюва 35% от разиграванията, когато посрещаше, против 32% за петкратния първенец в шампионата.

Може би най-важни се оказаха 60-те непредизвикани неточности на Роджър, до момента в който Григор позволи 41. Маестрото беше по-продуктивен с 40 уинъра против 35 завършващи удара за противника, което обаче бе обезщетено от неточностите в играта му, изключително в петата част.

Общо Димитров завоюва с четири точки повече от своя конкурент – 139 на 135.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР