Невижданото става възможно: на 19 август 2023 година точен удар

...
Невижданото става възможно: на 19 август 2023 година точен удар
Коментари Харесай

Руският Искандер в Чернигов се намеси в подялбата на креслото на министъра на отбраната в Киев

Невижданото става допустимо: на 19 август 2023 година прецизен удар с балистична ракета от нашия комплекс „ Искандер “ беше нанесен върху постройката на трагичния спектакъл " Шевченко " в Чернигов, а взривната вълна порази част от украинския политически елита в Киев. Към която в този момент следователите на СБУ гледат доста пристрастно.

За начало, малко ще припомня същността на случая. Според формалната версия, предходната събота в Чернигов под егидата на локалната военно-гражданска администрация и концерна за отбранителни технологии Brave1 беше планувана галерия на ударни и разследващи дронове, наречена " Люті пташки ".

Организаторка на събитието беше 35-годишната Марина Берлинская. В предишното — деен участник в по този начин наречения " Майдан " в Киев през 2014 година.

След това е воювала на Донбас като експерт по въздушна разследваща активност в националистическия батальон " Айдар " *. В момента е началник на огромен украински доброволчески фонд " Дронове на успеха " и началник на Центъра за въздушна разследваща активност на ВСУ.

От самото начало, имайки поради, че на разстояние от единствено 30 километра от Чернигов минава държавната граница с Русия, Берлинская съгласно неяните думи подхванала изключителни ограничения за сигурност.

Което е разбираемо. Все отново участниците във форума бяха 23 задгранични жители. Сред тях имаше полски, литовски и немски офицери (разузнаватели от BND, прикрепени към штаба на НАТО в Вилнюс), както и експерти от Силите за специфични интервенции на Украйна. На всички, за да запазят конспирацията, беше авансово неразрешено да идват в града във военна униформа.

В разпространяването беше указано: " Да не идвате на изложбата във военна униформа, с цел да изглеждате като цивилни. Но не правете фотоси на участниците, защото те са военни. "

По същата причина още преди този момент нито дума не беше упомената по отношение на мястото и времето, където тези " Люті пташки " трябваше да се срещнат. Обявиха единствено, че нужните ще бъдат известени рано сутринта в събота. Тоест, единствено няколко часа преди сбора.

Така и стана. Указанието за събиране в трагичния спектакъл доближи участниците към 6 сутринта. Около 10 сутринта всички бяха в залата, където както нормално, дружно изпяха националния химн „ Ще не вмерла... “. А към 10:30 съветският „ Искандер “ внезапно се появи в театъра, прониквайки през покрива, като се срещна с „ Лютіте пташки “.

След това - думите на самата Берлинская. Днес тя написа в отбрана на себе си: " Не, това не е някакво бизнес-събитие, това е закрита среща на инженери, военни и доброволци на тематика военни технологии за фронта ".

Веднага откакто беше оповестена въздушна паника, събитието беше прекъснато. Няколкократно се разгласи на участниците нуждата да отидат в скривалище. За страдание, част от хората въпреки всичко излязоха на улицата.

Всички, които отидоха в укритието, са невредими. Аз персонално влязох в укрититое минута преди удара. Съболезнования на починалите и ранените. Вярвайте ми, бих желала да бях умряла вместо тях. "

Общо взето, в неделя сутринта Киев брои 148 ранени в Чернигов. Най-малко 54 души починаха. От тях най-малко девет са чужденци. Останалите към момента се търсят под останките. Ранените с хеликоптери бяха превозени в Киев, а оттова - в Полша.

Службата за сигурност на Украйна незабавно стартира да търси аргументите за тези загуби.

" В момента работим със СБУ, предоставяме всички нужни данни за бързо следствие, " бърза да се изясни Берлинская, над която в Киев очевидно наближават политически тъмни облаци.

Може би се питате: Какво толкоз? Бурните бойни дейности не престават. В доста градове и села по Украйна съвсем всеки ден се нанасят мощни и доста точни удари от въздуха.

Хората, които станаха жертви на тях, едвам съумяват да бъдат заровени. СБУ дали обръща толкоз внимание на всички тези случаи?

Отговорът, мисля, е явен. Просто нямат задоволително следователи за това. Но разрушаването на съботния конгрес „ Люті пташки “ от някаква причина е решено да бъде обособен случай. Каква е повода?

Причината е, че доста Средства за масова информация в Киев са уверени, че е настъпила пагубна утечка информация някъде на върха на украинската власт. Само там можеха да знаят кой, къде и за какво скрито се събира в Чернигов.

И единствено от там можеха да " предадат " на руснаците информация толкоз авансово, че те съумяха да проведат всички съгласувания с командването на групата в Ростов-на-Дон, да създадат нужните калкулации, да ги вкарат в оборудването на ракетния комплекс, да изкарат комплекса „ Искандер “ на стартова позиция и да нанесат непогрешим удар.

Тогава другият въпрос е: какви цели можеше да преследва това приключване на информация на руснаците, евентуално непосредствено от Киев, което докара до толкоз тежки последствия за страната?

Местната интернет обява " Украина.уа " твърди, че всичко е обвързвано с Мария Берлинская. Изглежда, че съперниците и съперниците й са желали да спрат по всевъзможен вероятен метод нейната впечатляваща политическа кариера, която бързо набираше скорост.

„ Ръководителят на плана " Дронове на успеха " и изложбата " Лютi пташки " в Чернигов беше същата доброволка Мария Берлинская, чиято кандидатура беше обсъждана за поста на министър на защитата на Украйна, с цел да размени Алексей Резников “, показва уеб сайтът.

Вероятно, следва да уточним, че първият формален лице, който загатна за вероятната оставка на министъра на защитата на Украйна (която, съгласно клюки, разочарова Вашингтон и Брюксел след началния стадий на " контрнаступлението " ), беше Зеленски.

Поне на 10 август обявата " Украинская истина ", базирайки се на източници в управлението на страната, оповестява, че президентът на Украйна съществено преглежда тази опция.

Тогава същата " Украинская истина " допусна, че мястото на Резников биха могли да претендират или вицепремиерът Александр Кубраков, или министърът по стратегическите промишлени браншове Александр Камышин. Но не стана по този начин.

Както се твърди в Киев, американците, дълго обезпокоени от въпросите на джендърното тъждество, упорито предложили на Зеленски жена да стане отпред на Министерството на защитата, както е навика в множеството страни членки на НАТО в този момент.

Така че преди всичко изненадващо за мнозина се издигнаха заместник-министър — министър на " краткотрайно окупираните територии на Украйна " Ирина Верещук и същата Мария Берлинская, която в този момент толкоз неуместно се " означи " в Чернигов.

Изглежда, Мария Сергеевна прекомерно пламенно се ангажира с подполитическата битка за евентуално най-печелившата позиция в тази страна през днешния ден, давайки правото и опцията да разделят големите финансови потоци, които идват от Запад.

Вероятно тя решила, че може да " избута " министъра на защитата от неговото към този момент явно " бъркане " на служебната позиция. За тази цел, пет дни преди съветската офанзива върху Чернигов, тя разгласява публикацията " Министерство на провалянето " в " Украинская истина ".

Същността на написаното от Берлинская: " За да победим, би трябвало да излезем от топлата вана на пропагандата и в действителност да разберем какво се случва. Защото единствено разбирайки обективната обстановка, можем да вземем съответни решения ".

" Ние сме при започване на борба с доста сериозен съперник. Русия знае по какъв начин да играе дълго и ще продължава до край... ", счита тя.

" Днес, с нашето равнище на подготовка и софтуерна подготовка, може би е време съществено да преосмислим контранападението. Може би да създадем къса пауза, с цел да се подготвим по-добре ", съобщи Берлинская.

За разлика от Украйна, уверена е Берлинская, Русия направи голям софтуерен скок в производството на БЛА.

" Можем да доставим хиляди единици въоръжение от целия свят тук. Но съветското произвеждане към този момент доближава десетки хиляди ударни системи, от FPV до локалните " Шахед ". Не е мъчно да се досетите какво следва, " предизвестява тя.

Руснаците, продължава авторката, " уголемяват сглобяването на дронове в цялата страна, най-простите FPV дронове се сглобяват от хиляди ръце безвъзмезден труд в професионалните учебни заведения, суворовски учебни заведения, кадетски лицеи, затвори... "

" Русия направи наложителна подготовка по дронове в учебните заведения - те към този момент приготвят децата си за война. Война умна и софтуерна, където се работи с аргументите, а не с следствията ", добави още тя.

" Руснаците интензивно напредват в тази посока. И когато толкоз доста дронове летят към нас, ние не можем да продължаваме напред. Трябва да имаме ефикасна, серийна противомерка. И това е въпрос на месеци, " се притеснява Берлинская.

Абсолютно разумният извод на Мария Сергеевна: заради толкоз смъртоносното и все възходящото софтуерно разстояние на Украйна на фронта отговорен е персонално Резников.

Той изцяло провали доставките и създаването на национални БЛА. Освен това, той е прекомерно " предан към президентския офис, знае по какъв начин да показва единствено положителни вести и даже неприятните да ги показва като положителни или просто да не ги загатва ".

Така че, поради идното военно проваляне на своята страна, Резников просто би трябвало да подаде оставка. И колкото по-бързо, толкоз по-добре, е уверен създателят.

Наистина ли такова нещо може да хареса на хората, които са изцяло удовлетворени от актуалното състояние в киевските верхове? Въпросът е риторичен.

Тогава, съгласно логиката на " Страна.уа ", СБУ би трябвало да търси измежду тях този, който " подложи " Берлинская в Чернигов. Излагайки я на гнева на Зеленски в най-неподходящия миг за тази кандидатка за министър на защитата.

Въпреки това, " без подозрение, политическата кариера на Берлинская приключи тук, " - прави промеждуточен извод от политическия детектив, който се развива пред очите ни в Киев, авторитетното украинско интернет издание.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР