Невиждано и нечувано досега събитие се състоя в Йерусалим -

...
Невиждано и нечувано досега събитие се състоя в Йерусалим -
Коментари Харесай

Иван Ченчев в Йерусалим: За първи път на Голгота беше отслужен молебен на български

Невиждано и нечувано до момента събитие се състоя в Йерусалим - за първи път на Голгота беше отслужен молебен на български език, съобщи ръководителят на парламентарната комисия по културата и медиите Иван Ченчев във връзка срещата на медиите, проведена от Българска телеграфна агенция.
  " Българските медии постоянно са били проводници на взаимовръзката сред българските общности по света. В каквото и комплицирано време да живеем, изключително в областта на информацията, обществото им има вяра. Знам и съм уверен, че те осъзнават тази отговорност и ще не престават да работят за това да споделят истината, за която са призвани, само че и да разпространяват просвета, нематериалност, българщина ", съобщи по-рано Ченчев в приветствието си към участниците в срещата.
" Знам какъв брой е значимо за българските общности да четат, да пишат, да се вълнуват дружно в едно общо българско издание надалеч зад граница и знам какъв брой е мъчно за тези издания да съществуват. Но все пак те са посланици и са призвани да носят и да разпространяват българските просвета, обичай, нематериалност ", акцентира Ченчев. Той беше безапелационен, че вратите на комисията са отворени, с цел да се чуе гласът на всеки представител на българските медии, на всеки, който работи в този бранш. За да може освен да се слагат проблемите, а и да намират отговор въпросите, решения на тези проблеми, посочи Ченчев.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР