Невиждан екшън се разиграва пред редакцията на медиите на подсъдимия

...
Невиждан екшън се разиграва пред редакцията на медиите на подсъдимия
Коментари Харесай

Лев инс протестира пред Капитал. Обвиниха вестника в рекет


Невиждан екшън се разиграва пред редакцията на медиите на подсъдимия Иво Прокопиев, написа ПИК. По-рано през днешния ден от "Лев Инс " изпратиха публично известие до медиите. От управлението на най-голямата застрахователна компания у нас изпратиха остра декларация, с която разкриват аргументите за митинга, на който участват доктор Павел Димитров и Биляна Вълчева, които са изпълнителни шефове на „ ЗК Лев Инс “, както и Людмила Бърнева - шеф на отдел „ Зелена карта “ дивизия Италия и десетки чиновници на компанията:

"Днес 31.07.2019 година, от 11:00 часа, чиновници от „ ЗК Лев Инс “ АД ще посетят офис на Икономедия на ул. „ Иван Вазов “ 30 с цел да дават доказателства за открити застрахователни измами, посредством които се източва народен запас.

Провокацията от страна на Икономедия с непрекъснатите погрешни изявления и нападки, които непрекъснато ни лишават от липса на отговор, непринудено подтикна чиновниците да изразят недоволството си по отношение на цялостната враждебна политика на медията и да защитят ползите на компанията и ползите на застрахованите жители..

Ръководството на ЗК Лев Инс няколкократно се пробва да откри разговор с управлението на Икономедия, само че досега има отвод от тяхна страна, съчетано с предложение за спонсорство.

Служителите одобряват това държание от страна на Икономедия, като нападателна политика против ползите на най-голямата застрахователна компания и ползите на над 1млн. български фамилии.

В последната обява на медията призоваваща за политически напън върху сдружението в комбиниране с опитите за рекет, което преля чашата на търпението, провокира чиновниците на компанията да потърсят отговор на следните въпроси:

1. Защо Икономедия поддържа източването на народен капитал и дестабилизира сигурността на България?

2. Защо с изявленията се нанасят удари по репутацията на българския бизнес и ползите на българските жители?

3. Защо по невиждан метод се реализира рекет върху най-големия осигурител. "

"Тук сме, с цел да представим документи за застрахователни измами, касаещи непознати застрахователи по застраховка "Зелена карта ". В тези медии настояват лъжи и целят дестабилизация на застрахователния бранш. Трябва да се попитат действителните им притежатели дали имат персонални връзки или на техни благодетели, поради които целят тази дестабилизация, която ще имат рисков резултат върху цялото общество.

Изразяваме и недоволството си, поради рекета, който се реализира против сдружението, посредством сходни медийни изявления, защото когато желаеме право на отговор, постоянно ни пращат предложение да популяризираме в техните медии.

В последната такава бяха тиражирани погрешни данни и клюки за нашето сдружение. "Лев Инс " е най-голямата компания в България и 19-а по величина в Европа. Ние би трябвало да защитим гражданската си позиция, тъй като сме първи и по осъществен доход, и по изплатени награди.

Искаме да покажем истината, която е документирана и ще предоставим това на медията, която изнася погрешните данни, които са в ущърб и на застрахованите в нашата компания.

Те желаеха спонсорство от нас за разнообразни медийни изяви. След това пуснаха и втора обява и предложенията продължиха. В понеделник имаше диалози сред техния пиар отдел и нашия пиар отдел. По този метод се саботира активността на целия осигурителен бранш в България. Ще ги питаме и посредством вас медиите за какво се приканва за политически напън в последната им обява, макар че в същата публикация пишат, че сме финансово изрядни и изпълняваме своите задължения като сдружение. Резултатите са налице и не разбираме за какво зоват за подобен политически напън ", попита Димитров.

Той съобщи, че няколко пъти са желали среща с управлението на "Капитал ", само че им се отхвърля и по тази причина са решили да дойдат да донесат документи. "Ще търсим правата си и посредством институциите - съд и прокуратура, сезирана е към този момент Комисия за защита на конкуренцията и всички органи, които могат да вземат отношение по случая. Има и друга лъжа - че от първи септември можело българските коли да не могат да излизат от страната. Това е скалъпена информация, която не дава отговор на истината и по този начин провокират и безпорядък в страната ", безапелационен бе изпълнителният шеф на сдружението.

"Това е един донос, че има подложен мониторинг и от този документ се вижда кой го е изискал и по какви аргументи. Това заплашва освен застрахователния бизнес, само че и цялата стопанска система на България ", съобщи Димитров, зад който бяха застанали към този момент няколко десетки чиновници на "Лев Инс ", които блокираха цялата ул. "Иван Вазов ", където се обитава редакцията.

"Това сме чиновниците на "Лев Инс " - нашият труд се обезсмисля и нападна. Тук сме, с цел да попитаме за какво? Защо ни нападат и за какво зоват за политически напън ", съобщи и Биляна Вълчева. "Проверили ли са дали е правилно, че българските водачи не могат да пътуват в чужбина? Не, това не е правилно! Стига към този момент непроверени информации и измислици.

Защо постоянно "Капитал " пуска такива неща против нашата компания? ", попита Вълчева и съобщи, че единственото правилно в цялата публикация на въпросното издание на подсъдимия Прокопиев е, че компанията е финансово постоянна и ликвидна съгласно самостоятелния европейски мониторинг.

Вълчева бе безапелационна, че всякога търсят право на отговор, само че в никакъв случай не го получават, а им се дава единствено оферта за реклама.

Д-р Павел Димитров съобщи още, че са подали сигнал до способените органи за лицето, което е поискало от бюрото за "Зелена карта " да бъде натрапен мониторинг на България. "Алармирали сме доста пъти и КФН и дълго време при остарялото ръководство нямаше разговор. Сега се водят срещи и се прецизират елементи за доказателствата, които внасяме и по случаите, които сме открили като застрахователни измами. "Лев Инс " е в отлични връзки с всички свои репортери, като се изключи един, тъй като там, където сме открили машинация, сме отказали присъединяване, с цел да не бъде източван националния капитал.

Тук сме, тъй като е безспорна неистина оповестеното в тази медия, че от първи септември българите няма да могат да излизат в чужбина. По този метод "Капитал " внася неуравновесеност и безпорядък в обществото! ", съобщи още Димитров.

Служителка от "Капитал " не мога да изясни за какво са изпращани такива предложения за реклама на "Лев Инс " вместо право на отговор, както и за какво плашат хората и упорстват за политически напън върху застрахователната компания. Тя не можа и да каже за какво никой от шефовете на "Капитал " не се появява на нито една от срещите, поискани от управлението на "Лев Инс ", а се пращат единствено пиар чиновници.

"Защо на равнище шеф в никакъв случай не ми се отговоря уместно, а ми се дава да приказвам единствено с редови чиновници от пиар отдела ", попита изпълнителният шеф на "Лев Инс " Димитров и съобщи, че компанията е сезирала прокуратурата и Комисия за защита на конкуренцията за измислените вести, с които се уронва престижа на голяма финансова институция и се дестабилизира стопанската система на страната, а също така се плашат над 1 млн. български фамилии, че няма да могат да излизат с колите си от страната.

"От "Капитал " не престават да заблуждават хората и сега, потвърждавайки, че има мониторинг върху България от две години. Мониторингът е подложен под мониторинг от 2018 година и това е станало по самодейност на предходното управление на българското бюро. Прозира, че някое лице тогава е желало да се облагодетелства от този мониторинг. Органите на следствието ще открият кои са тези хора и ще се обясни кой има интерес от тази офанзива против българската стопанска система ", безапелационен бе доктор Павел Димитров.

От "Лев Инс " обявиха, че носят цялостна документи по следствието за застрахователни измами в чужбина и компанията единствена от 3 години проверява въпросните измами и се старае да отбрани средствата на българските жители, вложени в застраховки.

"Има приключване на народен капитал безотговорно и би трябвало да се търсят виновниците за това от прокуратурата, както ние го вършим към този момент няколко години. От вас желаеме среща с изпълнителния ви шеф, с цел да каже за какво целеустремено нападна "Лев Инс " и за какво не се дава публичност на истината - за сигналите ни към прокуратурата за въпросните измами, с които ние се борим. Ние всякога подаваме сигнали за тези нередности. Но вие не пишете това, а заблуждавате. Всеки път, когато желаеме среща вашият изпълнителен шеф е в чужбина - и зимата няколко пъти, и в този момент ", съобщи доктор Димитров.

"Зелената карта " е система на 41 страни в Европа и каквото и да се случи с нея, българите умерено могат да излизат. Никакъв мониторинг не може да има въздействие и това са измислици. Както ескалират тези публикации, няма да се учудя идващия път да ни обвинят и за африканската чума по свинете ", съобщи още изпълнителния шеф.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР