Невероятното представяне на Доминик Парис в скоростните дисциплини продължава! Италианецът

...
Невероятното представяне на Доминик Парис в скоростните дисциплини продължава! Италианецът
Коментари Харесай

Доминик Парис продължава да изумява в Бормио


Невероятното показване на Доминик Парис в скоростните дисциплини продължава! Италианецът дублира триумфа си от вчерашния великански слалом в Бормио с успех и в спускането. Така той към този момент има 13 победи в тази дисциплинираност и в това отношение е водач измежду настоящите състезатели.

Той закова хронометрите на 1:49.56 с агресивното си каране по пистата, оставяйки зад себе си с 0.39 секунди огромния си съперник за дребния бистър глобус Беат Фойц. Швейцарецът още веднъж не се добра до успеха, само че продължава да бъде извънредно непрекъснат, намирайки отново място на подиума.

#SciAlpino | La statistica

Numeri d'oro per Dominik #Paris!

18esima vittoria in Coppa del Mondo

14esima vittoria in discesa libera

36esimo podio in Coppa del Mondo

5a vittoria in discesa a #Bormio

4a vittoria consecutiva a #Bormio

Fenomenale! pic.twitter.com/kw7SdQHBcK
— Vita Sportiva (@vitasportivait) December 28, 2019
Tрети финишира Матиас Майер с 0.42 секунди пасив от спечелилия, а зад него се пласира Александър Омод Килде с закъснение от 1.03 секунди, само че и отлични оставени усещания. Топ 10 допълниха Максенс Мусатон, Матьо Байле, Брис Роже, Травис Ганьонг, Томас Дресен и Йоан Кларе.

С 13 победи към този момент на сметката си в спускането Парис изпревари Кристиан Гедина и Дидие Кюш на седма позиция във безконечната ранглиста по този индикатор. Следващите му “мишени” са Аксел Лунд Свиндал и Михаел Валхофер с по 14. Също по този начин 30-годишният италианец има четири победи в Бормио, с което изпревари досегашния водач Валхофер (3), а и стана първият скиор в историята с три следващи триумфа на пистата в италианския зимен център.

Фойц към момента чака десетата си победа в спускането, като за последно завоюва на 7 декември в Бийвър Крийк, а и не можа да стане първият швейцарец с два следващи триумфа в дисциплината. Той обаче е необикновен с постоянството си - в 14 от последните 16 старта се е изкачвал на подиума. Единственият швейцарец с победа в спускането в Бормио остава Дидие Дефаго на 29 декември 2011 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР