Редонда: Трансформацията на малък карибски остров в убежище за диви животни

...
Невероятното еко-възстановяване на един малък карибски остров - превърнат от
Коментари Харесай

Невероятното еко-възстановяване на един малък карибски остров - превърнат от пуста скала в зелено убежище на диви животни само за няколко години - завладя въображението на еколозите по целия свят.

Сега упоритите жители на Антигуа и Барбуда, които ръководиха метаморфозата на малко известния трети остров Редонда в страната, празнуват друго впечатляващо постижение.

Дългото миля място е официално обявено за защитена зона от правителството на страната, гарантирайки статута му на основно място за гнездене на мигриращи птици и дом за видове открит никъде другаде на Земята, е запазен за потомството.

Екосистемният резерват Redonda, който също обхваща околните ливади с морска трева и коралов риф, се простира на колосалните 30 000 хектара (74 000 акра).

Самият му размер означава, че страната вече е постигнала целта си „30x30“, глобална цел за опазване на 30% от планетата за природата до 2030 г.

Днес Редонда изобилства от биоразнообразие, включително десетки застрашени видове, глобално важни колонии от морски птици и ендемични гущери.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР