Невероятно, но е истина: вездесъщите ресторанти за бързо хранене McDonald's

...
Невероятно, но е истина: вездесъщите ресторанти за бързо хранене McDonald's
Коментари Харесай

6 държави, в които няма McDonald's

Невероятно, само че е истина: вездесъщите заведения за хранене за бързо хранене McDonald's надалеч не са повсеместни

Въпреки обстоятелството, че тази международно известна американска верига има повече от 37 хиляди заведения за бързо хранене по света, на някои другояче известни туристически места няма да можете да ги намерите, написа

Разбира се, малко евентуално е някой да бъде сюрпризиран от неналичието на "MakDak " в Северна Корея, Йемен, Зимбабве или Боливия - само че за какво няма "Mak " в Исландия, Армения и други изцяло отворени страни?

Армения

Може би това име в листата на страните без "Биг Мак " не би трябвало да се учудва. В Армения традициите на "националното бързо хранене " са толкоз мощни (тук безусловно можете да си купите лагмаджо, брут, всевъзможни кебапчета тук на всяка крачка), че даже без американската мрежа локалните поданици се усещат ужасно. Правени са обаче опити да им се внуши обич към задграничните бургери: през 1999 година комерсиалната марка McDonald's даже е записана в Армения, а през 2018 година се водят дейни диалози за разкриване на заведения от тази верига. Но нещата към момента не са мръднали от това положение. В същото време в страната са показани заведения за хранене от веригите KFC и Burger King.

Бермуди

В слънчевите Бермуди един ресторант от жълто-червената верига работи 10 години, от 1985 до 1995 година. И това макар локалния закон, забраняващ работата на всички задгранични вериги за бързо хранене на територията на островите. Как експертите по McDonald's съумяха да го заобиколят? Просто е: отвориха офиса си на територията на американската военноморска база под изобретателския знак на Mickey D's. Но незабавно откакто базата затвори през 1995 година, Макдоналдс също трябваше да пусне кепенците.

Иран

До 1979 година в тази страна работят и заведенията за хранене на Макдоналдс. Успешният бизнес завърши незабавно след революцията, вследствие на което американските дипломати бяха държани за заложници. Днес наподобява, че Съединени американски щати и Иран са почнали да не помнят за старите недоволства и настъпи топене в връзките сред двете страни. Кой знае, може би след няколко години в Иран още веднъж ще можете да намерите заведения с познатото жълто "М " на табелата. Сега те сполучливо са сменени от локален клонинг - верига заведения за хранене Mash Donald's с идентично лого и сходно меню.

Исландия

За последно исландците се почерпиха с бургери Makovsky през 2009 година Тогава известната мрежа беше принудена да се затвори, неспособна да устои на икономическата рецесия, която раздруса Страната на гейзерите. Говори се, че в този момент McDonald's не са срещу да се завърнат на острова, тъй като исландската стопанска система от дълго време е във напредък. Държавното държавно управление обаче не поддържа проектите на корпорацията, страната се стреми да възпита у своите жители просвета на здравословно хранене. Ето за какво даже бързото хранене тук е здравословно: подготвя се от исландската верига заведения за хранене "Метро " от локални артикули.

Северна Македония

Малката балканска страна остана без McDonald's през 2013 година, а преди този момент тук имаше 7 ресторанта на известния бранд Причината е много бюрократична: шефът на македонската верига просто загуби лиценза си - било вследствие на разногласия с централен офис или друга причина. Така или другояче Биг Мак, Чикен МакНъгетс и други бързи удоволствия не са налични за македонците от този момент.

Черна гора

Изчезването на единствения ресторант McDonald's в Черна гора е обгърнато в тайнственост. Казват, че локалните хора въобще не били срещу макбургерите - те били купувани драговолно от популацията и гостите на Будва, Котор и Подгорица. На наличието на "Мак " в страната обаче сякаш се противопоставяла локалната власт. Защото, да вземем за пример, тя желала да се развият лични вериги от заведения за хранене и да се резервира здравето на нацията. Но управляващите опровергаха тази информация с прессъобщение, в което обявиха, че всяка непозната верига може да прави бизнес в Черна гора. Въпреки това марката McDonald's повече не се появи в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР