Невероятно лесен и невероятно вкусен домашен сладолед с парченца шоколадови

...
Невероятно лесен и невероятно вкусен домашен сладолед с парченца шоколадови
Коментари Харесай

Домашен сладолед с шоколадови бисквити

Невероятно елементарен и необикновено апетитен домакински сладолед с късчета шоколадови бисквити можете да си спретнете у дома още през днешния ден. Само три продукта, най-обикновен миксер, 20 минути, с цел да забъркате сместа и една нощ в камерата на хладилника, с цел да стегне. Това е всичко, няма потребност да разбивате от време на време или да вършиме нещо друго. 
Прочетете още
И тъй като основата за нашия домакински сладолед е от сметана и кондензирано мляко, можете да си извършите цяла витрина от усети, като добавите вместо бисквити разнообразни плодове (ананас, малини, ягоди, боровинки, манго), начупен шоколад, карамелизирани ядки, сладко от зелени смокини и каквото друго ви хрумне и обичате.  Имайте поради, че сладоледът стяга доста добре, тъй че преди да го поднесете, е добре да го оставите отвън камерата за няколко минути. Така ще ви е по-лесно да оформите красиви и симетрични топки.

И по този начин е превъзходен, само че в случай че желаете, може да го полеете с топинг по ваш усет. В случай че нямате у дома, ползвайте сиропа от домашно сладко, няма да съжалявате. Гарнирайте с бисквитка, шоколадова пуричка, натрошени карамелизирани ядки, замразени плодове – можете да развихрите въображението си. Ако решите да го поднесете в купички, сложете ги в камерата за няколко минути да се охладят. Така сладоледът няма да стартира да се топи незабавно щом го сложите в тях.

Необходими артикули:

Сладкарска сметана - 450 мл 

Кондензирано мляко- 300 гр 

Шоколадови бисквити - 70 гр 

Начин на подготвяне:

 Разбийте сметаната на пухкави облаци.

 Добавете кондензираното мляко и разбивайте с миксера до момента в който се смесят добре и се получи еднородна примес.

 Добавете начупените на едри късчета бисквити и разбъркайте добре.

 Изсипете сместа в подобаваща кутия и приберете в камерата на хладилника за една нощ.

 Източник: matekitchen.com

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР