Невероятният рейд на Ашли Барти в силния тенис турнир от

...
Невероятният рейд на Ашли Барти в силния тенис турнир от
Коментари Харесай

През януари извън топ 300, а сега - на финал на силен турнир

Невероятният рейд на Ашли Барти в мощния тенис шампионат от сериите Premier 5 в Ухан продължава и към финала, откакто австралийката сервира сензация след сензация. На полуфиналите тя съкруши изрично с 6:3, 6:0 шампионката от “Ролан Гарос” и победителка предходната седмица в Сеул Альона Остапенко.

Барти се показва феноменално в Ухан и по пътя си към най-големия край в кариерата си отстрани поредно международната номер 39 Сиси Белис, международната номер 8 Йохана Конта, международната номер 13 Агниешка Радванска, международната номер 4 Каролина Плишкова и в този момент десетата Остапенко.

.@AshBar96 is first into @WuhanOpenTennis Final!

Australian dispatches No.8 seed Ostapenko 6-3, 6-0! pic.twitter.com/Uk1TcHZZk8
— WTA (@WTA) September 29, 2017
Латвийката отстрани в предходната фаза лидерката в ранглистата Гарбине Мугуруса, само че против Барти въобще не приличаше на себе си. Показателен за сривът е любопитен миг от кореспонденцията на корта с треньорката Анабел Мидена Гаригес. “Поне се пробвай. Альона, пробвай се да я притиснеш, тя играе за край и сигурно ще усети напрежението”, сподели Гаригес, при което Остапенко отговори само с “не” и треньорката мигновено си потегли, разочарована от несериозното отношение на латвийката.

ICYMI: The last OOC of Ostapenko in this match was very short.

Anabel didn't have time and/or patience for Ostapenko's BS. pic.twitter.com/UZsCmGbRSe
— Ashish TV (@Ashish__TV) September 29, 2017
За 21-годишната Барти това без подозрение е най-величественият тенис, който в миналото е играла в живота си, тъй като стартира 2017 година отвън топ 300 на международната класация, а в този момент към този момент е на първия си край от сериите Premier 5 - втора по мощ категория на WTA.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР