Невероятните новини около участниците на Sofia Open 2022 продължават! Часове

...
Невероятните новини около участниците на Sofia Open 2022 продължават! Часове
Коментари Харесай

Хуберт Хуркач също ще играе на Sofia Open

Невероятните вести към участниците на Sofia Open 2022 не престават! Часове откакто огромната звезда на българския тенис, тенисист от Топ 10 на международната класация удостовери появяването си в „ Арена Армеец ”. Хуберт Хуркач ще взе участие на седмото издание на шампионата от сериите ATP 250 от 25 септември до 2 октомври, оповестиха уредниците на шампионата.

Хуберт Хуркач е рекордьор по ранкинг в историята на полския тенис. 196-сантиметровият колос е №10 в настоящия тип на международната класация, което е с място под абсолютният му връх, датиращ от ноември предходната година. Хуркач е петкратен първенец на сингъл в шампионати на ATP, като най- влиятелната от тях пристигна в Маями през 2021 година През юни стана първенец на влиятелната конкуренция на трева в Хале, като на финала размаза международния №1 Данийл Медведев за единствено 63 минути. Любопитно е, че Хуркач е последният тенисист, побеждавал Роджър Федерер. Това се случи в четвъртфинала на миналогодишния „ Уимбълдън ”.

Хуркач е седмото име от международния тенис хайлайф, което съобщи присъединяване си на българска земя. В седмото издание на Sofia Open ще играят двама някогашни първенци – Григор Димитров и италианската сензация Яник Синер. Участието си съобщи и един от най-големите шоумени в тура и финалист от миналогодишното издание - Гаел Монфис. В България идва и носителят на три трофеи от „ Големият шлем “ Стан Вавринка. Ще играе също първенецът от „ Мастърс ”-а в Монреал този месец Пабло Кареньо Буста, а в София ще забележим и още една италианска звезда на бъдещето и настоящ член на топ 30 в света - Лоренцо Музети, спечелил неотдавна купата на ATP 500 шампионата в Хамбург. Така Sofia Open 2022 за следващ път се трансформира в един от най-силните шампионати от сериите ATP 250, а българската аудитория ще има шанса да гледа онлайн сериозен брой от най-хубавите в света.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР