Невероятни кадри, заснети от камера, докато пълзящата към нея лава

...
Невероятни кадри, заснети от камера, докато пълзящата към нея лава
Коментари Харесай

Лава погълна камера, но тя успя да заснеме всичко

Невероятни фрагменти, снимани от камера, до момента в който пълзящата към нея лава постепенно я гълтам, се появиха в мрежата.

Изключителното видео е снимано в Националния парк „ Вулкани на Хаваите “ през август 2016 година от Ерик Сторм — притежател на хавайската туристическа компания Kīlauea EcoGuides, която предлага на запалянковци обиколки из това горещо място.

Обикновено Ерик посещава това извънредно горещо място по 3 или повече пъти на седмица, като лидер на туристически групи. По време на една от обиколките, мъжът решил да сложи камерата си в цепнатина, завършена от лавата преди години, с цел да снима нов поток от лава, който постепенно я запълвал. Сторм бил правил сходни фотоси и видеа стотици пъти през годините, само че този път лавата се движела по-бързо от нормално, а той бил по този начин обхванат да споделя на туристите за полинезийската богиня на огъня Пеле, че не помни за скъпата камера. Изведнъж забелязал пламъци, които излизали от пукнатината и осъзнал, че неговото GoPro е станало на въглен.
"Никога не бихте сложили съзнателно нещо на пътя на лавата. Това беше неточност за 400 $ ", споделя Сторм, чието видео още веднъж се завъртя им интернет, откакто израелски фотограф имаше нещастието да загуби своята камера, закрепена на дрон, прелетял прекомерно ниско над потоците от лава на Хаваите.

Именно този случай, разреши на доста хора да си напомнят случилото се с камерата на Сторм, а други да го открият за пръв път.

Невероятното е, че и при двата случая GoPro камерите към момента функционирали, въпреки и отчасти разтопени. Кой би могъл да планува, че тази технология ще бъде в положение да издържи на необикновено високата температура на лавата.

В последните секунди на видеото се вижда по какъв начин Сторм измъква камерата от към този момент застиналата лава, а по-късно я пуска във вода, с цел да се охлади.

Така той съумял да смъкна хипнотизиращите фрагменти, запечатани от неговото неразрушимо GoPro.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР