Невероятната серия на Ливърпул продължи и след дербито с Манчестър

...
Невероятната серия на Ливърпул продължи и след дербито с Манчестър
Коментари Харесай

Ливърпул този път не сбърка срещу Юнайтед, червените с 13-а поредна победа във Висшата лига

Невероятната серия на Ливърпул продължи и след дербито с Манчестър Юнайтед. " Червените " се постановиха с 2:0 над Манчестър Юнайтед в огромното дерби на британския футбол. Срещата бе от 23-ия кръг на Висшата лига.

Головете за мърсисайдци вкараха Върджил ван Дайк (14) и Мохамед Салах (93). Така отборът на Юрген Клоп усили задатъка си на върха във краткотрайното класиране на 18 точки. " Червените дяволи " са пети.
 Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:0, два анулирани гола на мърсисайдци онлайн
Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:0, два анулирани гола на мърсисайдци

Сблъсъкът на " Анфийлд " стартира в 18:30 часа

Ливърпул стартира по-активно срещата. В 9-ата минута Мане стреля неопределено. Пет минути по-късно домакините поведоха. След ъглов удар, изпълнен от Александър-Арнолд, Ван Дайк се извиси и с глава заби топката в мрежата.

Малко след гола имаше обстановка, в която още веднъж Александър-Арнолд центрира към Ван Дайк, само че този път холандецът не съумя да стигне до топката и да я засече към мрежата.
 Снимка 462292
Източник:

В 23-ата минута Мане пропусна превъзходна опция да се разпише. След рикошет във Фред топката се озова в нападателя на домакините в наказателното поле. Той обаче не си поведе добре и това му попречи да нанесе добър удар.

Секунди по-късно почитателите на " Анфийлд " си помислиха, че техният тим е повел с 2:0, само че попадението бе анулирано след разглеждане на обстановката с ВАР. Топката бе върната в наказателното поле на Де Хеа. Фирмино и Мане бяха в засада и футболистите на Ман Юнайтед стопираха да играят. Нападателите на мърсисайдци обаче се изтеглиха, а Ван Дайк навлезе от задна позиция. Последва единоборство сред холандеца и вратаря на гостите. Съдията не отсъди нарушаване, Линдельоф сбърка в опита си да почисти, топката стигна до Фирмино и той с хубав удар я прати във вратата. При разглеждането реферът реши, че има нарушаване на Ван Дайк против Де Хеа.
 Снимка 462290
Източник:

В 36-ата минута бе анулиран нов гол на Ливърпул. Страхотен пас на Окслейд-Чембърлейн изведе Вайналдум и той се разписа. Холандецът обаче бе в състояние на засада и в тази обстановка нямаше подозрения.

В края на първото полувреме Уан-Бисака смъкна топката на далечната греда и опита да откри с паралелен пас Перейра. Бразилецът обаче не съумя да засече кълбото в мрежата.

В 45-ата минута Мане се озова самичък против вратаря на Юнайтед, само че стреля право в него. Де Хеа съумя да избие с крайник.
 Снимка 462296
Източник:

Ливърпул потегли самоуверено в офанзива при започване на второто полувреме. " Червените " сътвориха няколко рискови положения в границите на пет минути. Мохамед Салах пропусна невероятна опция, като на два метра пред вратата не съумя да насочи добре топката. Секунди по-късно Хендерсън уцели греда. Малко по-късно и Мане пропусна.

В 57-ата минута Фред проби през центъра, само че стреля около вратата. Малко по-късно Марсиал направи двойно с Перейра и се озова на добра позиция, само че стреля около вратата.

В 68-ата минута Фред стреля от към 20 метра, само че Алисон избави.
 Снимка 462295
Източник:

До края на дуела рискове пред двете порти липсваха. В последните минути " алените дяволи " владееха повече топката, само че не съумяха да пробият защитата на мърсисайдци. Така се стигна до третата минута на добавеното време, когато Алисон изведе Мо Салах самичък против Де Хеа и този път египтянинът не сбърка за крайното 2:0.
 Снимка 462291
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР