Невероятна случка в парламента на Нова Зеландия привлече погледите на

...
Невероятна случка в парламента на Нова Зеландия привлече погледите на
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия нарече опозиционер козел, продадоха псувнята й на благотворителен търг

Невероятна преживелица в Народното събрание на Нова Зеландия притегли погледите на целия свят. Премиерът Джасинда Ардърн обиди водач на опозицията и микрофоните в залата уловиха псувнята ѝ, която бе записана в формалната стенограма.

 

После обаче тя и Дейвид Сиймор взеха решение да извлекат позитивите от обстановката и продадоха записа на благотворителен търг. Стенограмата беше купена за 100 хиляди новозеландски $, или над 63 000 щатски $, написа BBC. По този метод Ардър и Сиймор събраха средства за Новозеландската фондация за лекуване на рак на простатата, съобщи actualno.com.

 

По време на многолюден парламентарен спор предходната седмица Ардърн се възпротиви, когато Сиймор - водач на дясната партия АСТ, я провокира да уточни грешките в ръководството си. Тя отбрани резултатите на своето лейбъристко държавно управление, след което седна и безшумно промълви: " Какъв нахален козел ".

 

Сиймор изиска опрощение и го получи. И двамата подписаха копие от стенограмата. Човекът, който завоюва благотворителния търг, съобщи пред локалните медии, че ще би трябвало да изтегли заем, с цел да успее да заплати 100 000 новозеландски $. Джулиан Шортън обаче сподели пред 1News, че е удовлетворен от покупката си. " Това е миг от политическата история на Нова Зеландия ".

 

Сиймор съобщи: " Интересът беше по-голям, в сравнение с си мечтаехме. Когато ѝ предложих това, тя незабавно се съгласи ", добави той, говорейки за Ардърн. " Бях изумен от добротата на участниците в търга, които с щедростта си оказват помощ на жителите ". " Не мога да кажа, че съм очаквала това ", написа Ардърн във Фейсбук, преди да благодари на Сиймор, че е показал джентълменство.

 

Лейбъристката партия на Ардърн завоюва безапелационна победа на парламентарните избори в страната през 2020 година, а министър председателят се радваше на висок рейтинг през по-голямата част от двата си мандата на поста, в това число поради отличната реакция за справяне с COVID-пандемията. Тъй като се чака Нова Зеландия да отиде на избори в края на 2023 година, Ардърн е подложена на все по-голям напън. Според последните изследвания на публичното мнение нейната Лейбъристка партия изостава от главната опозиционна Национална партия.

 
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР