„Невероятна сграда, трябва да се влезе, да за да види

...
„Невероятна сграда, трябва да се влезе, да за да види
Коментари Харесай

Всички искат тази емблематична сграда

„ Невероятна постройка, би трябвало да се влезе, да с цел да види духа на предишното. Имахме питане от други администрации, истината е, че не ми се дава. Сградата е монумент на културата и се нуждае от съществени вложения. Ще забележим какво ще вършим с нея – може да стане археологически музей или да преместим администрацията, само че няма паркинг и достъпът е труден”, сподели кметът Здравко Димитров, разяснявайки постройката на Българска народна банка на Малката основна.

От ремонт се нуждаят пространствата и фасадата на постройката, както и построяването на още едно равнище в паричния салон, който е най-голямото помещение в постройката. Покривът е в положително положение.

Бившата постройка на Българска народна банка в Пловдив беше разменена от общината през 2013 година за терен от 6.5 декара на Цариградско шосе. Имотът, издигнат през 1898 година, е архитектурен монумент на културата и част от уличния ансамбъла на ул. „ Райко Даскалов “. Пищната архитектура е дело на Якоб Хайнрих Майер. Самата постройка е употребена като пример и ориентир при установяване габаритите на улицата в градоустройствените проекти на Йосиф Шнитер. С годините се постанова разширение на постройката, което се прави в дълбочина. То е направено от арх. Камен Петров. Разгънатата застроена повърхност на постройката към днешна дата е 5400 кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР