Невероятна история разказа биографът на - Гийем Балаге, пред Le

...
Невероятна история разказа биографът на - Гийем Балаге, пред Le
Коментари Харесай

Изумително: Как 21 г. по-рано Барса едва не тласна Меси в Реал Мадрид

Невероятна история описа биографът на - Гийем Балаге, пред " Le Parisien ". Той твърди, че преди повече от 20 години безразсъдство е било напът да изпрати една от ярките фигури в историята на в лагера на огромния им противник .
Според испанския публицист през 2001 година, когато аржентинецът е още в младежките категории на каталунците, отпред на Борда застава Хавиер Перес Фаргел, който е сюрпризиран от обстоятелството, че 14-годишният Меси получава 100 милиона песети на сезон. Това го кара да се срещне с бащата на бъдещата суперзвезда Хорхе Меси, който и тогава е управител на надарения си наследник. Целта е да обсъдят фрапантно понижаване на заплатата на футболиста. Фаргел я дефинира като " административен скандал ".
" Кой мислят, че е това дете? Марадона?! Нека сложим завършек на това в този момент и го изпратим назад в Аржентина ", споделя водачът на срещата. Думите му възмущават фамилията на Лионел. Тяхното неодобрение доближава до сънародника им Хорхе Валдано, който по същото време е футболен шеф в Реал Мадрид. Според Балаге той се среща с Хорхе Меси и му предлага заплата, по-голяма от противоречивите 100 милиона песети, плащани от Барса.
За да избегне " война в съдилищата ", шефът в Реал декларира, че ще подпишат с Меси, единствено в случай че хилавият юноша е свободен сътрудник, т.е в случай че приключи контракта си. Според биографа на актуалната мегазвезда публично предложение от Реал не е имало, само че от обкръжението на Лионел Меси употребявали диалога с Валдано при идната си среща с каталунското управление.
" Ако не желаете да спазите контракта, тогава мисля, че ще отидем в Реал Мадрид ", споделя Хорхе Меси на Фаргел. Това се оказва вълшебното изречение и отхвърля шефа от желанията му, написа " UOL ". Останалото е история, която и почитателите на Лео, и останалите ентусиасти знаят добре. В последна сметка, 20 години по-късно Меси напусна Барселона, с цел да се озове в ПСЖ.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР