Невероятен успех за Иван Иванов! Българинът постигна седма поредна победа

...
Невероятен успех за Иван Иванов! Българинът постигна седма поредна победа
Коментари Харесай

Огромен успех за наш тенисист в САЩ

Невероятен триумф за Иван Иванов! Българинът реализира седма поредна победа и победи с купата при юношите до 14 година на шампионата " Ориндж Боул " в щата Флорида, Съединени американски щати. Надпреварата се води импровизирано международно състезание по тенис за гении от 12 до 18 години.

Във финалната среща Иванов не остави никакви подозрения в превъзходството си и победи с 6:1, 6:3 Джак Кенеди от Съединени американски щати.

Така Иванов завоюва купата със седем победи и единствено един изгубен сет. В шест от мачовете си той загуби общо единствено 15 гейма!

В първите си четири мача Иван загуби единствено 10 гейма. На четвъртфиналите Иванов избави осем мачбола, а на полуфиналите даде единствено един гейм на съперника си.

В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 година на Тенис Европа. В края на месец октомври Иван приключи на пето място на Мастърс шампионата на най-хубавите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. През тази година Иванов завоюва купите на два шампионата от Тенис Европа в България. Той победи на мощния шампионат от първа категория до 14 година в Бургас и на шампионата от трета категория до 16 година на тенис център Санта Марина. Българинът завоюва и трето място в първото издание в историята на шампионата за юноши до 14 година на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра край на шампионата от Супер категория в Химки (Русия). Иванов беше част от националния тим за юноши на България до 14 година, който завоюва седмо място на международното отборно състезание и трето място на европейското отборно състезание.

Това е следващ огромен триумф за тениса в България през тази година. Преди 10 дни Илиян Радулов и Адрияно Дженев завоюваха купата на двойки при юношите до 18 година на „ Ориндж Боул ".

Националите за Купа „ Дейвис " реализираха две страхотни победи против Парагвай и Южна Африка и се класираха за исторически плейоф против Нова Зеландия за влизане Световна група I. Освен това България има трима тенисисти в топ 200 на международната класация за мъже. Жените също извършиха своята цел като резервираха мястото си в групата за „ Били Джийн Кинг къп ". Виктория Томова пък приключва годината в топ 100 на международната класация за дами.

Девойките до 18 година реализираха неповторим триумф със спечелването на Европейската отборна купа.

Юношите до 14 година се класираха на седмо място на международното състезание и трети на европейското. Трябва да отбележим и доста положителното показване на съвсем всичките ни детско-юношески тимове на Европейските шампионати. Девойките до 16 година са шести в Европа. Илиян Радулов при юношите до 18 година и Йоана Константинова до 16 година стигнаха до четвъртфиналите на Европейските персонални шампионати.
Денислава Глушкова завоюва купата на шампионата за дами в Санта Марина с награден фонд от 25 хиляди $. Тази година видяхме и ужасно показване на младите ни тенисисти на София оупън.

5 българчета ще стартират 2003 година в топ 100 на международните класации при юношите и девойките до 18 година Илиян Радулов ще стартира в топ 10, а Адрияно Дженев в топ 30 на света. При девойките до 18 година България има три 15 годишни девойки в топ 100 на света. Това са 15-Йоана Константинова, Росица Денчева и Елизара Янева.

През тази година в България имаше и рекорден календар. Бяха извършени 22 шампионата за юноши и девойки (15 от Тенис Европа и 7 от ITF). В рамките на три седмици в Санта Марина се организираха шест шампионата (три за мъже и три за жени) от веригата ITF World Tennis Tour носещи точки за ранглистите на ATP и WTA с рекорден награден фонд от 120 хиляди $.

В България се организираха още два шампионата от веригата с награден фонд от по 15 хиляди $. През месец юли Търговска колегия „ Диана " в София одобри шампионат от ITF Men′s World Tennis Tour, а през месец септември Търговска колегия „ Супер Спорт ", гр Варна беше хазаин на шампионат от ITF Women′s World Tennis Tour.

През тази година България провежда и 10 шампионата от веригата UTR Pro Tennis Tour с награден фонд от по 20 хиляди $ (общо 200 хиляди долара).

Така наградните фондове на шампионатите за мъже и дами през годината в България е 370 хиляди $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР