Невероятен, луд, гениален – що е то? Марлон Брандо, естествено.

...
Невероятен, луд, гениален – що е то? Марлон Брандо, естествено.
Коментари Харесай

Великият Брандо: Актьори, споделящи своя живот, гарантират болен стомах

Невероятен, вманиачен, талантлив – що е то? Марлон Брандо, естествено. Един от най-великите артисти на всички времена. Бунтовник, ексцентрик, съперник на конформизма. До него алкохол, кавги, разочарования и популярност. Славата го връхлита още напълно млад след присъединяване му във филмите „ Трамвай предпочитание “, На кея “ и „ Кръстникът “. Днес щеше да има рожден ден. Роден на 3 април 1924 година в Омаха, щата Небраска, Съединени американски щати. Брандо е считан за един от най-знаменитите кино актьори. Преди славата е вманиачен възпитаник със слаб триумф, който карал мотор по коридорите на учебното заведение. После извоювал премиите " Еми ", " Златен глобус ", БАФТА и други

След изключителния си триумф при започване на кариерата си, Марлон Брандо изпада в безпаричие и креативна рецесия. Мнозина го отписват от киното. Той ги опровергава. През 1972 е година Брандо се завръща с гръм и тропот. Той е на 48 години, когато играе ролята на дон Вито Корлеоне в невероятния филм на Франсис Форд Копола „ Кръстникът “.

Ролята му на мафиотски необут остава и до през днешния ден едно от най-ярките осъществявания в историята на киното. През март 1973 година по време на 45-ата гала на Наградите на американската кино академия никой не се изненадва, когато водещите, Лив Улман и Роджър Мур, афишират Марлон Брандо за притежател на премията за най-хубава мъжка роля. Всички обаче са шокирани, когато една млада актриса на име Сачин Литлефатър се качва на сцената вместо Брандо. Нейните предшественици са апачи от „ Бялата планина “, а самата тя е деятел за правата на индианците. Тя се съгласява след диалог с артиста да отхвърли премията от името на Марлон Брандо. Следват овации, само че и освирквания. За страдание, кариерата на Литлефатър в огромното кино завършва след тази преживелица – нито една продуцентска компания не желае да я наеме, заради прекомерно негативното приемане на случката от обществото.



Брандо в " Кръстникът "

След „ Кръстникът “ Марлон Брандо взе участие единствено в няколко филми. Всеки от тях обаче се трансформира в класика – „ Последно танго в Париж “ и „ Апокалипсис в този момент “.

Някои от мислите и афоризмите на Брандо важат с цялостна мощ и през днешния ден. И у нас.

Брандо сподели:

Щяха ли да ме приветстват, в случай че бях прелестен хигиеничен механик?

Само този, който следва своя път, не може да бъде надминат.

Ако артист е некадърен да импровизира, значи е получил ролята с помощта на дамата на режисьора.

Ако нещо в действителност е нездравословно за стомаха, това е артист, който си споделя живота по малкия екран.

Ако ми бяха предложили да мета пода в студиото за същите пари, които ми заплащат като артист, щях да мета пода…

Не търсете връзка сред размера на вашите възнаграждения и вашия гений.

Ако всичко в живота ви върви добре – очаквайте неприятности. Аз персонално се затрупвам с гъша кожа, когато нещата ми в действителност вървят добре.

Звезда е човек, който седи на престол от захар под пороен дъжд.

Туземците от Южните морета не приказват англиски, само че техният ресурс от думи им стига, с цел да разделят холивудските филми на два типа: пиф-паф и чмок-чмок.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР