Неведнъж сме подчертавали, че възрастта е условно понятие, което не

...
Неведнъж сме подчертавали, че възрастта е условно понятие, което не
Коментари Харесай

Вижте най-възрастната гимнастичка в света и нейните невероятни умения (видео)

Неведнъж сме подчертавали, че възрастта е условно разбиране, което не може да ограничи, качествата, жаждата за живот. Че, другарството и славата не са единствено за младите и красивите. Но тази гимнастичка надмина и най-смелите ни показа, че човек на избрана възраст е кадърен на сходни геройства.

“Йохана Кваас е родена през 1925 година и е публично вписана в Книгата за върхове на Гинес като най-възрастната интензивно състезаваща се гимнастичка. ”

Йохана се занимава със спорт от ранна възраст поради татко си, който също е състезател, само че се насочва към учителската специалност. Става професионален треньор по спортна гимнастика и даже е била в треньорския екип на олимпийския тим на някогашната Германска демократична република - през 1964 година двама нейни ученици се класират за Олимпийските игри в Токио. Йохана обаче не се отхвърля от спорта и на преклонна възраст. Но не като треньор, а към този момент...като състезателка.



“На 57 години тя стартира участия в надпревари за ветерани, в разнообразни мероприятия, свързани с гимнастиката и остаряването, разбивайки всички стандарти. ”

За да поддържа формата си, Йохана тренира постоянно. „ Вторник и четвъртък отивам на фитнес. В сряда съм на курс по гимнастика за хора в преклонна възраст. Някои от участниците са на 80 години. След курса ходя на сауна. А петък е ден за спортна гимнастика и плуване “.



Вижте в каква забележителна форма е Йохана Кваас за своите към този момент 91 години:





Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР