Неведнъж сме говорили за проблемите с качеството на Tesla и

...
Неведнъж сме говорили за проблемите с качеството на Tesla и
Коментари Харесай

Илон, какво става? Клиентите на Tesla те искат на съд

Неведнъж сме говорили за проблемите с качеството на Tesla и по-конкретно за тези при Model Y. Някои от тях са наследени от близкия по платформа седан Model 3 - най-популярният електромобил в Холандия.

Според изданието EV Sales, през първите три тримесечия на тази година, в Нидерландия са продадени 4 307 електрическия автомобил от компанията на Илон Мъск, а обстоятелствата сочат, че колкото повече коли се продават, толкоз по-недоволни притежатели има.

Сред тях са и доста притежатели на надалеч по-скъпите Model S и Model X. Вутер ван Ванинг е един от тях, който през първите шест месеца от притежаването на Model S P100D се сблъска с дузина неизправности.

 Илон, какво става? Клиентите на Tesla те желаят на съд

" За да ги разреша, трябваше да увисвам няколко дни най-малко по половин час на телефона, с цел да си запиша час за ремонт. Впоследствие се оказва, че записването за сервис към този момент не може да става през телефон, а единствено посредством мобилно приложение и лишава към месец, до момента в който клиентът си изчака реда.

В същото време, в случай че зародят нови неизправности по време на изчакването за ремонта, тогава компанията изисква настрана заявление за тях и при идващото посещаване поправя единствено това, което е оповестено по-рано, и пренебрегва новите проблеми " - споделя недоволният Ванинг.

Той счита това отношение за насмешка и благодарение на адвокатската завежда дело против компанията на Илон Мъск. През април тази година арбитър принуди производителя да отдръпна некачествени артикули, само че Tesla оспори това решение. Ван Ванинг и неговите юристи основават през октомври фондация Tesla Claim Foundation, благодарение на която вземат решение да натрупват тъжби от недоволни клиенти на марката и да изготвят колективен иск въз основа на тях.
Фондацията изброява главните неизправности, пред които са изправени притежателите на електрически коли Tesla: повреди на автопилота, щета на чистачките, загуба на ръководство при ненадейно ускоряване, паразитни шумове в салона при шофиране през неравности, рухване на прагове, счупени фарове, неработещи ключалки на вратите, неизправности в мултимедията, повреди в екрана, проблеми с зареждането, мощна загуба на потенциал на батерията с течение на времето, действителната мощ е по-малка от заявената и така нататък
Оплакванията по отношение на качеството на услугата са обособен фронт: Tesla не дава отговор на позвъняванията, не желае да отстранява всички проблеми едновременно, не извършва обещанията (например, споделят, че ще се обадят и не се обаждат).

Как ще завърши този правосъден иск против Tesla в Нидерландия, може единствено да се гадае. Ясно е обаче едно - броят на недоволните клиенти нараства, а „ глухотата “ на компанията към рецензиите към този момент се трансформира в съществена тематика в Нидерландия, където електрическите автомобили tesla напълно не са малко.

В началото на октомври стана известно, че Tesla изцяло разформирова личната си PR работа и в този момент не дава отговор на въпроси на публицисти. Основният източник на вести за Tesla е Twitter, където се изявява персонално ръководителя на компанията Илон Мъск, който не обича доста да му се карат и реагира единствено на удобни мнения от почитателите.
 Илон, какво става? Клиентите на Tesla те желаят на съд

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР