Невъзможното често е само отправна точка за филм на режисьора

...
Невъзможното често е само отправна точка за филм на режисьора
Коментари Харесай

Опенхаймер: Нов филм разкрива подробности от снимачната площадка

Невъзможното постоянно е единствено насочна точка за филм на режисьора Кристофър Нолан и изключение не прави продукцията " Опенхаймер ", отдадена на бащата на атомната бомба, заяви Асошиейтед прес. Всъщност постоянно оттова идва вдъхновението. 

В един изключително под напрежение миг основателите на кино лентата са останали без снимачната площадка в Белия дом пет дни преди Гари Олдман да застане пред камерата. Той отделил един ден и дошъл особено с цел да се превъплъти в ролята на президента Хари Труман. 

Борбата за намиране и създаване на нов Овален кабинет е разказана в детайли в нов документален филм за основаването на " Опенхаймер ".

Сега, когато си спомня за този миг, продуцентът Ема Томас не може да не се усеща зле поради късото време. Но е възхитена от това, което екипът е постигнал. Тогава им споделила, че в случай че в миналото настъпи зомби апокалипсис, то те са хората, с които би желала да бъде.

" Няма нещо, което филмовите екипи да не могат да създадат. Те ще реалокират планини, в случай че се наложи " , споделя Томас пред Асошиейтед прес. " Всеки ден има нещо, което се случва, и би трябвало да намериш метод да се оправиш с него. Но тъкмо там става магия ".

За някои хора от екипа, измежду които дизайнерът на продукцията Рут де Йонг, това значи да построят Лос Аламос и да открият столицата Вашингтон в Ню Мексико. За оператора Хойт ван Хойтема и монтажистката Дженифър Лейм - да създадат " опера от лица и страсти " за три часа.

Ръководителите на основни звена в продукцията описаха пред Асошиейтед прес за провокациите и триумфа при основаването на този филм, който е спечелил повече от 950 милиона щатски $ в боксофис класацията.

" Тъй като Крис се придържа към същите стандарти, всички са подготвени да отидат там с него " , споделя продуцентката Ема Томас.

Остаряването на 18 артисти, изпълняващи значими функции с няколко десетилетия, е задоволително мъчно, само че основната гримьорка Луиза Абел и отговарящата за прическите Джейми Лий Макинтош бързо схващат, че при IMAX нищо не може да се скрие. 

Режисьорът Нолан е взел участие във всичко - чак до прическите на Килиан Мърфи. " Той в действителност обръща внимание на всеки подробност ", сподели Макинтош. " Изключително потребно е да имаш режисьор, който е отзивчив и може да ти даде противоположна връзка ".

Въпреки че " Опенхаймер " е плануван доста точно, имало и някои пристъпи на ентусиазъм в последната минута. Ден преди да бъде снимана речта на Опенхаймер в залата след нуклеарния опит, Нолан помолил дизайнерката на костюми Елън Мироджник да облече публиката в ярки цветове.

За благополучие, тя съумяла да накара собствен другар в Лос Анджелис да откри огромна партида облекла от 40-те години на предишния век в алено, жълто, зелено и синьо и да ги изпрати в Ню Мексико за 20 часа. Това не било в предварителния проект, само че съгласно Мироджник се оказало подобаващ колорит за сцената, в която Опенхаймер стартира да има ужасяващи видения за своето създание.

" Не мога да си показва какво щеше да бъде, в случай че не беше това,... просветление за положението на мозъка му " , сподели Ема Томас. " Кой би си помислил, че цветът на костюмите може да направи това? Но го прави ".

Нолан знае, че пробата " Тринити " - първата експлозия на нуклеарно оръжие, би трябвало да бъде основен за кино лентата както във образно, по този начин и в звуково отношение. Той даже е планувал към 30 секунди съвсем цялостна тишина, преди звукът от детонацията да отекне.

Това е миг на високо напрежение за звуковия дизайнер Ричард Кинг, който знае, че детонациите са извънредно сложни за записване. " Рядко можеш да ги накараш да звучат толкоз впечатляващо, колкото искаш " , споделя той. " Знаех, че би трябвало да имат неповторимо качество, нещо, което в никакъв случай не сте чували преди. Трябваше да е като удар от стена, като затръшване на галактическа врата " .

Знаейки желанията на Нолан към практичните образни резултати и звуци, записани по време на продукцията, Кинг се изправя пред предизвикването да употребява единствено тези, които са от действителния свят. 

Ръководителят на образните резултати Андрю Джаксън също е непоколебим към себе си, с цел да е крепко стъпил в действителността, даже когато основава най-неземните резултати.

А облакът с формата на гъба даже не е най-голямата му горделивост, отбелязва Асошиейтед прес.

" Огромните детонации са доста ефектни, само че за мен по-важни са по-малките неща " , споделя Джаксън. " Обичам въртящите се електрони. Те са елементарни, само че ефикасни и мисля, че са в действителност красиви " . Електроните насочват към мозъка на Опенхаймер - видения, които също по този начин са доста значими в неговото пътешестване, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР