Невъзможно е да си представим Украйна, Молдова и страните от

...
Невъзможно е да си представим Украйна, Молдова и страните от
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Невъзможно е да си представим ЕС без Украйна, Молдова и Западните Балкани

Невъзможно е да си представим Украйна, Молдова и страните от Западните Балкани отвън Европейски Съюз, останали под съветско и китайско въздействие. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимна конференция в Мадрид с испанския министър председател Педро Санчес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Трябва да стартираме да мислим по какъв начин тези страни да станат част от Европейски Съюз. Трябва да обмислим по какъв начин да приемем тези решения, какви средства ще бъдат нужни. Това са кардинални въпроси пред нас, ще отнеме време да реализираме решение, добави Фон дер Лайен.

По мотив началото на Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз от 1 юли тя изрази очакване до края на годината да бъдат взети решения за увеличение на помощта за Украйна. Фон дер Лайен означи, че бюджетът на Европейски Съюз към този момент е обезпечил на Киев изключително 30 милиарда евро. По нейните думи са нужни 50 милиарда евро до 2027 година.

Фон дер Лайен заяви, че скоро Европейска комисия ще предложи законодателни ограничения, с които да стане допустимо потреблението на запорираното съветско имущество в поддръжка на Украйна. Важно е светът да види, че сходни ужасни закононарушения не може да останат безнаказани, съобщи тя.

Председателят на Комисията уточни, че Испанското председателство би трябвало да работи за бързо съглашение за взаимните публични поръчки за муниции за Украйна. Фон дер Лайен изрази вяра до края на годината или до идната пролет да се реализира единодушие по измененията в законодателството за миграцията.

Премиерът Санчес означи четири съществени задания пред Испанското председателство - поддръжката за Украйна, обезпечаването на икономическата сигурност на Европейски Съюз, продължение енергийния преход и въпросите с миграцията.

Надявам се на мир допустимо най-скоро. Ще поддържаме по всякакъв начин Украйна по пътя ѝ към Европейски Съюз. Ще останем с Украйна до нейната победа, сподели Санчес. Европа има потребност от повече съдружници, съгласно нас можем да ги открием в страните от Латинска Америка, добави той. Санчес изрази очакване по въпросите на миграцията решенията, които към този момент бяха признати без единогласие, най-после да бъдат удовлетворителни за всички в Европейски Съюз.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР