Невъзможно е да се създаде хапче срещу стареенето, приносът на ...

Невъзможно е да се създаде хапче срещу стареенето, приносът на

Създаването на хапче против стареенето е невъзможно

Невъзможно е да се сътвори хапче против стареенето, приносът на гените към продължителността на живота е към 25%, до момента в който методът на живот на човек способства с 50%, сподели шефът на Руския геронтологичен научно -клиничен център „ Н. И. Пирогов “, основен гериатър на свободна процедура от Министерството на здравеопазването на Русия Олга Ткачева, представена от TACC.

"Хората чакат да кажа, че има такова хапче за старостта – взимаш го и всичко е готово. Няма такова хапче. Стареенето е доста комплициран и сложен развой. За да спрем стареенето, да забавим стареенето, ние също би трябвало да действаме по този метод - сложно ", сподели тя.

Ткачева посочи, че продължителността на живота се дефинира от редица фактори, от които генетиката заема единствено една четвърт. "Колкото по-възрастен е човек, толкоз по-важна е генетиката за него. По предписание хората, които са минали границата на 90, на 100 години са хора, които имат избран генотип на дълголетници. Но като цяло приносът на генетиката е 25%, друга част е заета от екология, изисквания на живот, равнище на здравна помощ, само че 50% са по този начин наречените поведенчески рискови фактори, метод на живот <...>, които зависят от самия човек, никой няма да му резервира здравето, той преди всичко би трябвало да се обича и да мисли за личното си здраве, а медицината единствено оказва помощ на (човек) “, изясни специалистът.

"Има вероятности, терапия с генно инженерство, регенеративна медицина - всичко това е медицината на бъдещето, която сигурно ще удължи живота. Но през днешния ден най -важното е да използваме методите, които познаваме добре. Дори не можем да ги използван изцяло през днешния ден, тъй като не можем да убедим пациентите, че би трябвало да мислят за личното си здраве и какво ще се случи с тях “, заключи Ткачева.

Източник: dnes.bg