Невъзможно е да се предотврати разпространението на новия щам на

...
Невъзможно е да се предотврати разпространението на новия щам на
Коментари Харесай

ЕК: Разпространението на Омикрон не може да се предотврати

Невъзможно е да се предотврати разпространяването на новия вариант на ковид „ Омикрон “, само че ограниченията ще оказват помощ за ограничение на варианта, доколкото е допустимо, сподели представителят на Европейската комисия Ерик Мамер, представена от

„ Трябваше да се вземат избрани ограничения, не с цел да се задържи вирусът отвън Европа или други елементи на света – мисля, че всички схващат, че това е невероятно, а да се забави разпространяването му колкото е допустимо повече и да се даде време на европейските здравни управляващи и нашите снабдители на ваксини да се приспособяват. “, сподели той на брифинг.

Както означи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, учените се нуждаят от две до три седмици, с цел да проучат новата разновидност на ковид. По това време е значимо да се понижи броят на контактите и, в случай че е допустимо, хората да се имунизират против SARS-CoV-2. Според нея производителите на ваксини би трябвало неотложно да стартират да приспособяват препаратите си към варианта „ Омикрон “. Европейският съюз и доста страни, в това число Русия, вкараха възбрана за влизане от някои африкански страни.

Най-малко 44 носители на новия вариант „ Омикрон “ са разпознати в Европейския съюз, като никой от тях не е имал съществени затруднения, се споделя в изказване на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC).

„ Към 30 ноември 2021 година 44 доказани случая на SARS-CoV-2 „ Омикрон “ са разпознати в 11 страни от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство... Всички докладвани случаи са асимптоматични или умерено симптоматични. Няма тежки случаи, обявени до момента, или смъртни случаи ", се споделя в изказване на ECDC.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР