Невъзможно е да се подготвим за пътуване, щом правилата се

...
Невъзможно е да се подготвим за пътуване, щом правилата се
Коментари Харесай

Великден остава без туристи, туроператорите притеснени

Невъзможно е да се подготвим за пътешестване, щом разпоредбите се трансформират ден за ден. Това съобщи пред БНР ръководителят на Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници Димитър Попов.

Той изясни, че нормално при въвеждане на несъмнено условие, като PCR тест, се дават няколко дни толеранс, с цел да могат хората да се приготвят.

Попов описа за случай, при който българи, пътуващи с рейс към Франция, е трябвало да се върнат у нас, защото по време на пътуването им Франция е въвела условието за негативен PCR тест за ковид при влизане в страната от страни членки на Европейски Съюз.

Той посочи, че е доста значимо да има предвидимост, такава обаче по негови думи нямало у нас.

Като различен сериозен проблем Попов уточни, че в цяла Европа налагането на някакви ограничения е за времеви интервал от най-вече три седмици. В България обаче министерството на опазването на здравето е направило PCR тестванията наложителни до 30 април.

С такова обръщение значи, че няма да има туристи до 30 април, Великден остава без туристи, заключи той.

По негови думи, щом се постановат такива ограничавания, неотложно би трябвало да се афишират и ограниченията, с които ще бъде обезщетен туристическият отрасъл за загубите, които ще понесе.

Той изясни, че всички резервации към този момент са в последната минута и в тези условия е невероятно да се работи.

Според него проблемите на туристическия отрасъл ще стартират след 15 март, тъй като ограниченията не престават да се бавят и парите към момента не са стигнали до тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР