Невъзможно е да се победи Русия на бойното поле, затова

...
Невъзможно е да се победи Русия на бойното поле, затова
Коментари Харесай

Владимир Путин: Невъзможно е да се победи Русия на бойното поле

" Невъзможно е да се победи Русия на бойното поле, по тази причина се правят все по-агресивни осведомителни офанзиви. "

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин по време на обръщението си към Федералното заседание на Руската федерация.

" Западът не крие задачата да нанесе стратегическо проваляне на Русия и желанията да трансферира локалния спор във фаза на световна борба. Ние по този начин разбираме всичко и ще реагираме по този метод. Защото в тази ситуация приказваме за съществуването на нашата страна. Но те също не могат да не осъзнават, че е невероятно да се победи Русия на бойното поле ", безапелационен е Путин.

" Ние направихме всичко допустимо да разгадаем този проблем по кротичък път, преговаряйки за кротичък излаз от този тежък спор, само че зад тила ни се приготвяше напълно друг сюжет. Западът просто си играеше с времето, затваряйки си очите за политически убийства, малтретиране на вярващи. Украйна и Донбас се трансфораха в знак на тотална неистина. Искам да повторя: те са отговорни за войната и ние използваме мощ, с цел да я спрем ", добави съветският президент.

" Западът даде пряк отвод на Русия в отговор на всички нейни кардинални оферти за сигурност и по този метод сподели, че няма да спре в осъществяването на своите нападателни проекти. През декември 2021 година публично изпратихме планове на контракти за гаранции за сигурност на Съединени американски щати и НАТО. Но в действителност получихме пряк отвод по всички основни, фундаментални за нас позиции ", уточни Путин.

" Искам да подчертая, че още преди началото на специфичната военна интервенция Киев преговаряше със Запада за доставка на системи за противовъздушна защита, бойни самолети и друга тежка техника за Украйна. Помним и опитите на киевския режим да получи нуклеарно оръжие, тъй като ние говорихме за това обществено ", съобщи съветският президент.

" Ние бяхме отворени, откровено подготвени за градивен разговор със Запада. Те споделиха, настояха, че и Европа, и целият свят се нуждаят от неделима система за сигурност, идентична за всички страни, и в продължение на доста години предлагахме на нашите сътрудници да обсъдят тази концепция дружно и работа по нейното използване. Но имаше и съответни дейности – разширение на НАТО до нашите граници ", акцентира Путин.

" Специалната военна интервенция на Русия започва за отбрана на хората, гарантиране на сигурността на страната, както и за унищожаване на опасността от украинския неонацистки режим. Преди една година, с цел да защитим хората на нашите исторически земи, да подсигуряваме сигурността на страната ни, да премахнем опасността, идваща от неонацисткия режим, който се появи в Украйна след преврата от 2014 година, беше взето решение за осъществяване на военна отбрана ", добави още президентът на Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР