Невъзможно е да победиш Русия на бойното поле. Това каза

...
Невъзможно е да победиш Русия на бойното поле. Това каза
Коментари Харесай

Путин: Невъзможно е да се победи Русия на бойното поле

Невъзможно е да победиш Русия на бойното поле. Това сподели съветският президент Владимир Путин, в годишната си тирада към нацията, която се случва в навечерието на 1-ата година от войната в Украйна.

„ Отправям днешното си обръщение в сложен миг, всички го знаем добре, крайъгълен камък за страната ни, във време на съществени, необратими промени в целия свят, най-важните исторически събития, които дефинират бъдещето на нашата страна и нашите хора “, сподели още Путин.

„ Ние направехме всичко допустимо да разгадаем този проблем по кротичък път, преговаряйки за кротичък излаз от този тежък спор, само че зад тила ни се приготвяше напълно друг сюжет. Западът просто си играеха с времето, затваряйки си очите за политически убийства, малтретиране на вярващи. Украйна и Донбас се трансфораха в знак на тотална неистина. Искам да повторя: те са отговорни за войната и ние използваме мощ, с цел да я спрем ”, добави още Путин.

„ Западът даде пряк отвод на Русия в отговор на всички нейни кардинални оферти за сигурност и по този метод сподели, че няма да спре в осъществяването на своите нападателни проекти. През декември 2021 година публично изпратихме планове на контракти за гаранции за сигурност на Съединени американски щати и НАТО. Но в действителност получихме пряк отвод по всички основни, фундаментални за нас позиции. Тогава най-сетне стана ясно, че тъй наречените „ Беше даден прогрес за осъществяване на нападателни проекти и те няма да спрат “, разяснява Путин.

„ Искам да подчертая, че още преди началото на специфичната военна интервенция Киев преговаряше със Запада за доставка на системи за противовъздушна защита, бойни самолети и друга тежка техника на Украйна. Помним и опитите на киевския режим да получи нуклеарно оръжие, тъй като ние говорихме за това обществено ", акцентира Путин.

„ Ние бяхме отворени, откровено подготвени за градивен разговор със Запада. Те споделиха, настояха, че и Европа, и целият свят се нуждаят от неделима система за сигурност, идентична за всички страни, и в продължение на доста години предлагахме на нашите сътрудници да обсъдят тази концепция дружно и работа по неговото използване. Но имаше и съответни дейности – разширение на НАТО до нашите граници ”, сподели Путин.

Според него никоя страна в света няма подобен брой военни бази в чужбина, както Съединени американски щати. „ Искам да подчертая това: има стотици бази по света, цялата планета е покрита, просто би трябвало да погледнете картата “, заключи Путин.

За финален път съветският водач насочи обръщение към Народното събрание през април 2021 година Както означи първият заместник-началник на администрацията Сергей Кириенко, това е право на президента, което той може да го упражни, " когато откри за добре ". Самият Путин изясни продължителната пауза сред събитията с обстоятелството, че през 2022 година обстановката се развиваше доста динамично и беше мъчно " да се фиксират резултатите и съответните проекти за близкото бъдеще в избран миг “.

На 24 февруари Европейският съюз се готви да разгласява десетия пакет от наказания против Москва. Съединени американски щати също по този начин възнамеряват да разгласят още един набор от ограничавания против Русия тази седмица.

Седмица преди оповестяването на посланието се организира обичайна поредност от срещи сред президента и водачите на парламентарните фракции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР